14.8.06

Yksi vai kaksi jonoa?

Eilen lähikaupassa tapahtui jotain kummaa. Kahden vastakkaisen kassan ollessa toiminnassa, ei muodostunut kahta erillistä jonoa, vaan yksi jono josta sitten asiakkaat jakautuivat kassalle henkilökunnan ehtimisen mukaan.

Meni jotenkin sujuvasti tuo eilinen sattuma.

Tuskin siis koskaan toiste.

Automaateillahan näkee moista tapahtuvan. Tai ainakin itse olen nähnyt. Joskus.

6 comments:

Timo L. said...

Juuri noinhan sen jonottamisen pitäisi tapahtuakin. Tosin liian usein Suomessa homma ei suju ja jos jonoja kahdelle tiskille on vain yksi, joku tumpelo sieltä kiilaa eteeen tai sotkee koko jonon. Ehkä kassoille ja tiskeille pitäisi laittaa niitä opasteita oikeaoppisesta jonottamisesta.

edsel said...

Kerran olin Itäkeskuksessa kahden automaatin loukussa - vierekkäisillä koneilla oli kummallakin yksi käyttäjä, joten ryhdyin jonottamaan niiden välissä. Taakseni ilmestyi nainen, joka tivasi kumpaan jonotan. Vastasin että siihen, joka vapautuu ensin. Nainen närkästyi: "Täällä ei kyllä yleensä tehdä niin." Toinen automaatti vapautui, joten ei tarvinnut alkaa väittelemään. Hänen maailmanjärjestyksensä taisi kuitenkin mennä pahasti sekaisin.

Tiia said...

OH MAHTAVAA, Jusse! Meille kävi ystävineni samanlainen lykky jossain Ähtäri-Imatra -välisellä tiellä, Hesburgerissa. Tilaa useammalle jonolle ei ollut, joten ihmiset jonottivat kiltisti yhdessä jonossa kohti kassoja. Palvelua sai ilahduttavan nopeasti eikä kukaan joutunut kärsimään siitä hitaammasta jonosta.

Voi, tehdäänkö joku kansalaisaloite tästä! Hesarin etusivulle mainos "yhdistetään jonot", tai mielenosoitus Mannerheimintielle. Mielenosoitus, jossa kaikki mielenosoittajat kulkevat tiiviisti YHDESSÄ jonossa!

justsopivasti said...

Kyse on valinnoista.

Yhteiskunta ja sen kansalaiset pakottavat myös toiset valitsemaan ja mielellään heti. "Menetkö tuonne jonoon vai jäätkö tähän? Pakko valita. Heti!"

Mutta sanon teille, että vallitsevat valtarakenteet murtuvat, pikkuhiljaa. Eilinen kauppa olkoon siitä esimerkki. Jonain päivänä, kun sitä vähiten odotatte, me iskemme! Ja silloin valta palautetaan ihmisille! Ja silloin on vapaus valita! AINA JA IÄNKAIKKISESTI!!

Anonymous said...

Voi kuulkaas. Näin toimitaan aina ainaski Espanjan ihastuttavassa Barcelonassa. Ootte vaan kaikki tyhmiä suomalaisia ketkuja!

Zepa said...

Lämmittää sydäntä! Ihmiset tajuavat joskus jotain ihan oikein! Jee!