20.1.06

MENSA Intelligence Test

Työt seis. Nyt testaamaan kaikki.

10 comments:

Anonymous said...

Varoitus!

Sisältää pari vastausta, eli älä lue edemmäs jos tosissasi testailet vastauksia.


Itse kommentti:

Jeah! Testaako tuo testi älykkyyttä vai jotain ihan muuta. Ainakin sen selvittäminen lonkalta vaatii pitkäaikaista USA:ssa asumista, että ehtisi kuulla kaikki omituiset sanonnat ja muut ihme fraasit, joita tuossa on mukana niiden tavallisten 60 minuuttia tunnissa lisäksi. Esim. "13 S in the U S F=13 stripes in the united states flag" ja "3 B M (S H T R)=3 blind mice (see how they run)". Mistä tuo jälkimmäinenkin on kotoisin? Olen kyllä kuullut jossain mutten osaa paikallistaa.

Googlestahan noita piti etsiä, kun ei tuntunut mikään kello soivan joissain (useimmissa) kohdissa. Yhdeksän pistettä tais tulla omin neuvoin :) En siis ole nero!

justsopivasti said...

Toisin kuin mensa niin tämähän on tosiaan kieli/kulttuurisidonnainen. Tosin joku oppinut voi nekin tietää, tietääkö sitten muuta?

Ei tämä mitään kerro oikeasti. Teidän kiusaksi laitoin. Kelmi olen.

Anonymous said...

Muistelin tuon olevan joku satu, kun Shrekissäkin ne hiiret tanssahtelivat, mutta kuukkelilla löytyi tälläinenkin taustatieto: http://www.rhymes.org.uk/three_blind_mice.htm

Anonymous said...

Täältä löytyy kasa noita numerojuttuja, en tsekannut onko tuossa kaikkiin "mensa"kysymyksiin vastaukset, mutta moneen ainakin.

http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/mathswk.html

Anni said...

Kervå: "Mistä tuo jälkimmäinenkin on kotoisin?"

Ainakin Agatha Christien Hiirenloukussa oli tuo sokeat hiiret -tarina/runo/rallatus.

Jani said...

Kertoo amerikkalaisen ja kristillisen kulttuurin tuntemuksesta lähinnä. Rupesi keljuttamaan, kun huomasin sen vasta, kun yhdeksäntoista raja jo häämötti. Sen saavuttamalla ei siis saavuttaisikaan neroutta vaan todisteen ajattelunsa amerikkalaisesta kulttuurisaastumuksesta!



<SPOILER>


Jos muuten joku keksii, mikä tuo kuudes on, kun se kerran ei ollut "52 cards in a pack (without joker)", niin... saa siitä yhden pisteen.


</SPOILER>

Jani said...

No niin, tuossa kervån linkissähän se vastaus olikin. Yksi puuttuva s-kirjain voi erottaa neron älyköstä. Ei minun tapauksessani kuitenkaan, ähäkutti!

Anonymous said...

paras ja Mensan testin kanssa samankaltaisin äo-nettitesti löytyy täältä ->

http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=197&a=1023

ja Mensaan pääsee jos saa 148 tai enempi!

justsopivasti said...

Juuh, tuo varmaan lähempänä niitä asioita on. Tuokin testi on tehty. Ei siitä sen enempää.

Anonymous said...

"Woodlands Junior School"
TADAA!
"According to MENSA, if you get 19 + of these, you are a "genius"."
TADAA!!!

noeitästäsenenempää :)