9.1.06

2005 paras blogi

Tarkoitus oli julkaista tänä vuonna ainakin yksi hyvä merkintä jonne uhosin jo aiemmin että siellä tulee esiintymään marginaalin jani. Vaan eikö tuo hyväkäs ehtinyt ensin ja jostain kollektiivisesta tajunnasta poiminut vielä aiheenkin josta aioin kirjoittaa. Ei kuitenkaan tiennyt, että 2005 paras blogi olisikin marginaali!

Alunperin ajattelin mahtipontisesti puhua vain parhaasta blogista. Myöhemmin sitten se kääntyi muotoon tämän hetken paras blogi. Mutta yhtäkaikki onkin sopivaa puhua viime vuoden parhaasta blogista, koska tänä vuonna kaikki lähtevät taas sitten samalta viivalta. Tai sitten ei.. Buah hah hah haa. Kröhöm. Sori. Ja sitäpaitsi juurihan on osoitettu, että mieltä saa muuttaa. Ja julistaminen vituttaa. Joten rauhallisesti perustelemme, miksi tällä hetkellä mr. marginaali on parasta.

-Päivittyy usein.
Riittäävän usein päivittyvä blogi tarjoaa lukijalle riittävästi aineistoa jatkuvasti.

-Monenlaista sisältöä.
Linkkejä, kertomuksia, mielipiteitä, arvosteluja

-Hyvä kirjoittaja.
Perusteltuja juttuja, taustatietoa. Lisäksi kirjoittaa oman mielipiteensä kautta eikä pyri olemaan liian objektiivinen. Ja tämä kaveri ei ole edes kirjoita ammatikseen vaikka kirjoittaa paremmin kuin moni toimittaja.

-Kirjoittaa nimellä ja kasvoillaan.
Ei välttämätön, mutta tässä tapauksessa piste iin päälle. Rohkeutta riittää.

Tätä juurikin pitäisi kansalaisjournalismin olla.

2 comments:

Sun äitis said...

Listaan voisin vielä lisätä:
- äärimmäisyyteen asti rehellinen, Marginaalissa ei tarvitse pelätä kaksoismerkityksiä

- auttavainen, en edes muista, miten monessa nettipulmassa Jani on minua auttanut

justsopivasti said...

Kyllä. Kyllä.