24.11.05

Päiväni mielipidevaikuttajana

Tänään oli päivä jollain karsittiin jyväset akanoista, pojat miehistä, miehet naisista ja niin edelleen. Oli aika katsoa kuka on todellinen mielipidevaikuttaja tässä kaupungissa. Kenen toimilla ja tekemisillä on todellinen vaikutus. (nytkun PA on vieraalla maalla)

Astelin Varsapuistikon läheisyydessä olevaan valoristeykseen tuotapikaa valojen vaihduttua punaiseksi. Ihan muina miehinä, viaton ilme kasvoilla katselin ympärilleni kuin kuka tahansa kadunmies joka pienen hetken tässä kosmisessa ikuisuudessa kuluttaa valoissa seisoskeluun. Vaan eivätpä raukat tietäisi, etten ollut mikä tahansa mies, vaan heidän tuleva mielipidevaikuttajansa! Hiiret! Lampaat! Mietin kovaan ääneen mielessäni ja hymy nousi kasvoilleni.

Aika oli tullut! Vaikka punainen valo paloi lähdin pontevasti ylittämään katua. Tarkoitus oli siis katsoa kuinka nuo tahdottomat lampaat lähtisivät perässä seuraten ylittämään katua tai vastavuoroisesti tien toiselta puolelta hmm.. myös ylittämään katua. Toisen askeleen kohdalla sydämeni löi kaksi kertaa tyhjää ja aamiaiselta muistuttava epämääräinen muodostuma nousi kurkkuuni, tien toisella puolella kukaan ei ollut vielä tehnyt elettäkään! Eikö minusta sittenkään olisi mielipidevaikuttajaksi? Olisi! Pakko! Kolmannen askeleen kohdalla säädin päätäni kääntymään hieman vasempaan jolloin näkökenttääni ilmestyi takanani olevat kadun ylittäjät. Kyse lienee sekunnin osista, mutta kummatkin tienylittäjät lähtivät samanaikaisesti ylittämään katua - MINUN PERÄSSÄNI! Naurahdin hieman ääneen ja mietin kuinka helppoa ihmismassojen hallinta olikaan. Samaan aikaan myös tien toisella puolella olevat kulkijat lähtivät ylittämään katua. Näin se menee ihmiset, näin se menee. Toistakaa perässä! Mi-nä seu-raan si-nu-a. Koska minua tarkempaa havainnoitsijaa saa etsiä, huomasin myös valojen vaihtuneen jo vihreäksi. Missä vaiheessa ne olivat vaihtuneet, sitä en tiedä. Niin tarkka en ole. Olisiko niin, että ihmiset lähtivät ylittämään katua syystä, että valot olivat muuttuneet.. vihreiksi? Ehkä! Luulen, että moni asia vaikutti tähän tapahtumaan. Ja olisi vääryys väheksyä omaa vaikuttamistani. Luulen, että se oli jopa kahdeksasosa! Ja joidenkin kohdalla vielä enemän, kymmenesosa.

Tälläinen oli minun päiväni mielipidevaikuttajana. Hieno päivä oli se.

0 comments: