31.5.07

Työ on ilonne

Sori nyt vaan. Vaatii hieman aktiivisuutta teiltä, jos viitsitte. Odottaessanne.

Työ muodostaa onnneksi ja valitettavasti aika pirun suuren osan ihmisparan elämästä. Ei liene siis yhdentekevää, millainen tuo rakas aikavaras on. Joskus luonnollisesti on pakko venyä, joko talouden tai muiden syiden vuoksi. Mutta jos joka aamu töihin meno vituttaa, niin ehkä on hyvä pysähtyä ja miettiä miksi. Onnellisia ovat he, ketkä innoissaan matkaavat sorvin ääreen.

Eli millaista työtä teette? Mistä teidän työ koostuu? Onko teillä "normipäivää"? Ja jos on niin, millainen se on?

Onko se työ sellaista mitä haluatte sen olevan? Jossei, niin miksei? Mitä haluaisitte tehdä?

Kommenttia tai meemintynkää, halutessanne.

13 comments:

Alceste said...

Minä olen toiminnanohjaussovelluksen kehittäjä elikkäs koodari.
Normipäivä koostuu koodinvääntämisestä, speksien kyselyistä ja vittuuntumisesta.

Koodaustyössä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta sekava organisaatio, puutteelliset speksit ja kaikenlainen passiivinen työn hankaloittaminen tekee siitä tervanjuontia.

Haluaisin olla rikas ja viettää aikani riippumatossa ympäri maailmaa. (D'oh)

Jos olisi pakko tehdä työtä, en tällä hetkellä oikein tiedä mitä haluaisin.

Heli said...

Eli millaista työtä teette? Mä oon hallintoassistentti.

Mistä teidän työ koostuu? Vastaanotto, puhelinkeskus, tstotarvikkeet ja hankinnat, virkistys, kulunvalvonta, raportointi, sihteeripalvelut, kokouskalenteri, ruoka- ja lounaslippujen jako ja tilaus, lehtitilaukset, myynti.

Onko teillä "normipäivää"? Normipäivää ei oikeastaan ole, rutiineja kyllä mutta jokainen päivä on aina erilainen, riippuen jo siitä millaisia asiakkaita ovesta sisään paukahtaa.

Onko se työ sellaista mitä haluatte sen olevan? Tää työni on kyllä suht ok, palkka kohdillaan ja mulla on todella vapaat kädet toteuttaa ideoitani. Joskus vaan työkaverit vituttaa yli kaiken. Ku ne on välillä niin saatanan urpoja ja käsiä ja sottaasia. Yh...

Junakohtaus said...

Olen hommikseni aivo monenlaisen digitaalisen propagandan takana, käsikirjoittaja, jos tahdotte, mutta ei se ihan siinäkään ole. Enimmäkseen dusailen raskaita ja varsin boreja yritysmultimedioita, mutta käsikirjoitan myös animaatioita ja mitähän nyt kaikkea.

Pidän tästä hommasta, varsinkin verrattuna edelliseen mainosapinan työhön. Mainosbudjetit ovat markkinoinnin yleisrahaa, jonka pitää riittää kaikkeen, ja joka siksi ei riitä mihinkään, mutta nämä mun nykyiset ovat joko viestinnän rahoja tai suoraan ylimmän johdon määräämiä projekteja, joten juttuihin pystyy keskittymään toisella tavalla. Lisäksi on kivaa, kun pitkän, ah niin pitkän, mainonnan suunnittelu-uran jälkeen ei tarvitse ihan koko ajan olla keksimässä jotain, vaan voi tehdä selkeästä asiasta selkeän shown, jota ei arvioida sen mukaan soiko se ja paukkuu, vaan sen mukaan meneekö viesti perille.

ainaoikein said...

Minä kuulun siihen pätkätyöläisten porukkaan; teen kolmea työtä, palkkakuiteissa lukee ammattinimikkeissä autonkuljettajasta sivutoimiseen tuntiopettajaan.
Työtehtävät ovat joka paikassa erilaiset, joten kyllästymään ei pääse. Se, että teen töitä öisin, päivisin ja iltaisin enemmän tai vähemmän kaaosmaisen yhdistetyn työvuorolistan mukaan, on välillä hajottavaa. Kun parhaimmillaan lähtee vuorokauden aikana kolme kertaa töihin, tulee miettineeksi 'voi miksi'?

Nih, olisinhan voinut aikoinani opiskella alalle, joka työllistäisi. Valintakysymys.

kervå said...

Selvennystä: Tarkotaksää sellasta Kummeli-tyylistä normipäivää?

:D

Helena said...

Reilut kymmenen vuotta sitten tykkäsin työstäni pankkimaailmassa, vaan pankkiherrat katsoivat parhaaksi panna minut katuja kävelemään.

Nyt on katuja kävelty, ja tällä hetkellä töitä tarjotaan jos vaikka kuinka paljon. Ja minähän tykkään työstä, kun vaan joku haluaisi maksaakin näistä töistä. Vapaaehtoisjärjestöissä kun puuhaa niin töitä piisaa, palkasta ei puhu kukaan.

Anna-Jo said...

Mulla on ainakin kahdenlaista työtä. Omat hommat on piirtämistä, useimmiten jonkun muun juttuun. Menen työhuoneelle sitten kun olen herännyt, vehtaan vähän aikaa netissä, heitän läppää työhuonekaverien kanssa jne. ja pyörittelen sitten kynää paperilla yrittäen saada ideoita. Tähän menee vaihteleva aika. Joskus kun menee kauan, hommat jää viime tippaan ja sitten valvotaan yötä myöten. Nykyään hommaan kuuluu myös puuduttava kuvankäsittely, johon menee saman verran aikaa kuin itse piirtämiseen.

Toinen homma on opetus. Silloin pakkaan pienen matkalaukun täyteen kirjoja ja luentomatskua ja pitemmällä reissulla vaihtovaatteita. Sitten meen junalla tai lentokoneella päiväksi tai viikoksi jonnekin pois kotoa. Reissaamiseen oon kyllästynyt, opettaminen vielä menee. No, nyt on kesäloma, suunniteltu Libanoninreissu siirtyy kolmannen kerran. :(

ASMEO said...

Millaista työtä teette? Ihan akateemista kirjojen plääräämistä tulee harrastettua ja välillä kirjoittelen muutaman sanan muistiinkin eli tutkijan työtä. Eihän tätä varsinaisesti työksi kutsuta kun ei palkkaakaan tai muita sosiaalietuuksia saa, mutta onneksi apurahoja on napsahdellut vuosittain. Tähän asti.

Mistä teidän työ koostuu? Kirjojen ja artikkelien etsimisestä ja lukemisesta, ideoiden syntymisestä ja niiden muotoilemisesta paperille. Elantoa hankkiakseni teen myös opetus- ja koulutushommia, mikä on kivaa kun pääsee ihmisten pariin.

Onko teillä "normipäivää"? Eipä ole. Joka viikko on erilainen riippuen eri projektien vaiheista, koulutusten ja muiden tapaamisten ajoittumisesta. Eli ns. akateemisesti vapaita normipäiviä.

Onko se työ sellaista mitä haluatte sen olevan? Jossei, niin miksei? Mitä haluaisitte tehdä? Toisaalta tutkiminen, selvittäminen ja kehittäminen on mukavaa, mutta haluaisin todella johonkin sosiaalisempaan työhön. En valitettavasti ihan vielä tiedä, mikä unelmatyöni sitten olisi.

justsopivasti said...

Isse puhun työkseni, enemmän tai vähemmän.

Ehkä voisin kyllä tehdä muutakin toisinaan.

Kelpo homma voisi olla jonkinlainen projektien tekeminen pienessä ryhmässä. Koostuisi sitten sopivissa määrin suunnittelusta, koordinoinnista ja toteuttamisesta.

--KATA-- said...

Kappas, pohdin juuri omassa blogissani työhön kuluvaa aikaa. Ihan numeroina.

justsopivasti said...

Voiko tämä olla.. "sattumaa?"

Anonymous said...

Olen pienessä tuotantoyhtiössä jossa tehdään lähinnä tv-ohjelmia. Olen saavuttanut tittelin, josta haaveilein opiskeluaikan, mutta nyt se ei oikein tunnu miltään.

Normipäivään kuuluu kahvittelua, netissä seikkailua, soittelua, työkavereiden kanssa "hyvän" läpän heittelyä ja ihmisten kanssa sähköpostittelua. Ihan perushommaa mitä suurin osa konttori-ihmisitä tekee.

Työssä ei oo mitään vikaa, itseasiassa se on joskus maailman kivonta, varsinki kun on hyviä työkavereita joitten kanssa saa tehä hommia ja ei tarvi pingottaa mitään. Ainut vaan että välillä tulee niin avuton olo, kun työstä ei jää mitään käsinkosketeltaa, mitään konkreettista. Sen takia haaveilenki välillä että olisin esim. puuseppä tai joku muu käsillä tekevä ja luovaa työtä totetuttava ihminen. Mutta ei. Silmät ristissä etsin netistä tietoa ja korva puolihalvaantuneena soittelen ympäri Suomea. Itse tietty olen valinnut työni, mutta
kai kaikissa hommissa on aina se tylsä puoli. Ja pakko kyllä sanoa, että ei hirveästi harmita aamuisin lähteä töihin, vain silloin kun aurinko paistaa ja ulkona on täydellinen rantakeli.

justsopivasti said...

Ilmottele kun tarvitte lisää hyvää sakkia.