29.5.08

Kadonneet tilaajat ja lukijat

Blogilista otti ja uudistui. Pienten kommellusten jälkeen kaiken pitäisi olla kunnossa. Hyvä niin. Siinä sivussa tilaajia on lähtenyt reilu sata ja lukijoita viikossa n. 350.

Mutta toisenkin tilaston mukaan päivittäisiä kävijöitä on se sata kaikonnut.

Moikka!

3 comments:

Jussi Og said...

Mulla on näemmä "28" lukijaa viikossa. Whatever you say, Blogilista...

Sun äitis said...

Ai teilläkin!
Minulla on kanssa viimeisen Blogilistan lukeman mukaan 28 lukijaa viikossa. Alku viikosta oli 80. Pari viikkoa sitten yli neljäsataa. Myös noitten Extremetrackereitten ja mitä lienee Analyticsien mukaan tilanne on sellainen, että blogissani käy päivittäin sata harhaan eksynyttä googlaajaa, jotka etsivät jotain ihan muuta. Eikä juuri muita.

Sitä voi tietty yrittää huijata itseään ja uskotella, että pilvin pimein väkeä lukee tuotoksia syötteiden kautta, peremmälle piipahtamatta. Mutta voihan olla, ettei kukaan sieltäkään kautta käy.

Ennen muinoin blogilistan kautta kuljettiin kavereille kylään. Yhdessä viihdyttiin ja seurusteltiin kommenttilaatikoissa. Tämän uuden listan pahin puoli on, että se on karkottanut ihmiset yhteisestä leikkipaikasta kaiken maailman tehokkaiden, mutta yksinäisten syötteenlukijoiden pariin (kommentoinnin kynnys on monen napasuksen päässä, kun ensin pitää viitsiä hilata itsensä readerista blogiin). Ja tuo minua kyllä suunnattomasti surettaa!

Paikka ei ole enää entisensä (eikä mielipide suinkaan johdu henkilökohtaisesta menetetystä kunniasta, vaan kaikkialla vastaantulevasta hämmennyksestä. Erkkolaiset eivät olisi voineet tuhota elävää yhteisöä tehokkaammin, vaikka olisivat ottaneet sen tavoitteekseen! Nyt tuhoaminen ei ymmärtääkseni edes ollut agendalla, se tuli vähän niinku kaupan päälle.)

Tiina said...

No minä tuossa juuri tuskailin, että minulla on lukijoita viikossa enää 23, mutta sehän on sitten tosi hyvin, jos Sun Äitilläskin on vain viisi enemmän. :D