9.5.06

Vaarallinen Döner

Hyvää huomenta PA.

Tämän kertainen tehtäväsi on selvittää ero döner-kebabin ja tavallisen suomalaisen kebabin välillä. Tehtävä juontaa erään nimeltämainitsemattoman aviisin toteamukseen "kun on syönyt döneria, ei suomalaiseen kebabiin koske pitkällä tikullakaan". Tehtäväsi on siis selvittää mikä on döner ja miksi se on parempaa.

Saamiemme tietojen mukaan parhaat döner-kebabit tarjoillaan Saksassa, joten agenteistamme olet sijoittunut maantieteellisesti otollisesti tätä tehtävää varten.

Lisäksi sinun ja ryhmäsi tulee selvittää saksalaisen ns. pikaruokakulttuurin ero suomalaiseen vastaavaan verrattuna.

Ja kuten tiedät, jos sinä tai joku ryhmästäsi jää kiinni tai loukkaantuu/kuolee tämän tehtävän suorituksessa, toimituksemma kiistää kaiken.

Ja vielä yksi asia.. Onnea matkaan.

Tämä blogikirjoitus tuhoutuu 5 sekunnin päästä..

MIII -traileri nähtävissä täältä.

4 comments:

PA said...

Huomentapa huomenta. Sikäli kysyit oikealta agentilta, että olen tullut syöneeksi noita kovasti paljon. Kaikkiaan Saksassa syödään dönereitä oleellisesti enemmän kuin hampurilaisia, mikä on minusta aika hienoa.

Täkäläinen liha on tosiaan erilaista kuin Suomessa. Rujomman näköistä ja vähemmän teollista. Nähdäkseni se on leivän välissä syötynä oleellisti suomalaista parempaa. Lautaselta syötävissä annoksissa asia ei ole näin yksiselitteinen.

Toki tämäkin vaihtelee alueittain. Sanoisin hivenen yllättävästi, että parasta seutua ostaa dönereitä on Saksan länsiosa. Niin Berliinissä kuin toisaalta lännempänä Brysselissä tulee vastaan häiritsevän usein suomalaistyyppistä feikkilihaa.

Oleellinen pointti on toki sekin, ettei suomalaisiin dönerehin laiteta hapankaalia. Luin aiheesta taannoin wikipediasta ja kävi ilmi, että saksalaiset turistit valittavat Turkissa vääränlaisista dönereistä. Niistä kun puuttuu kaali.

justsopivasti said...

Kuulin kerrottavan, että leipä, jota meillä kutsutaan pita-leiväksi, on siellä varsin erilainen ja tuottaa oman makunsa kyseiseen annokseen.

Eli nimenomaan leivän välissä siten parempaa.

Voisiko joku nyt tuottaa suomeen kyseistä tuotetta niin ei tarvitse aina olla epäilemässä? Voisko? Viitsiskö?

Gnu Pope said...

En ole PA, mutta huonostipa voitte minua estää. Tähän demonista naurua, kiitos.

Lihassa on suunnaton ero, samoin kuin siinä tärkeässä faktassa, että leipää jotenkin mystisesti paahdetaan jolloin rasvan ja käristyksen määrä maksimoituu. Kastikkeet ja muut tilpehöörit ovat myös aivan toista luokkaa teutonilassa.

Minä työntelin viime kesänä dönereitä tuulelta suojaan Berliinissä, enkä kyllä valita. Syrjäisissä kaupunginosissa hinta oli halvimmillaan vain vähän päältä euron, ja kun mukaansa sai vielä tuopinkin... oi onnelaa.

justsopivasti said...

Jättäkää Pope rauhaan! Hänellä on meille jotain asiaa..

Asia alkaa valjeta, paremmat raaka-aineet, paremmat töhinät. Jahka sinnepäin satun, niin kokeilen. Näillä näkyminen ei tuota Suomeen ole tulossa.