6.4.06

Konsulentista konsultiksi

Selittäkää viisaammat!

Ennen muinoin kun ihmiset halusivat lisäansioita taikka maailmanvaltaa niin aloittivat suoraverkostomyyntimarkkointiyrityksissä konsulentteina.

Konsulentteina.

Nykyään ovat sitten konsultteja. Ainakin täällä. Konsultoi asiakkaita myymällä kynttilöitä.

Vai miten?

6 comments:

PA said...

Minulla on kyllä varsin negatiiviset assosiaatiot konsultti-sanasta. Se hiljan linkkaamasi kuva tiivisti tuntoni oivasti.

Mutta minä nyt ollen tällainen kummajainen, jonka mielestä sihteerikin kuulostaa paremmalta kuin assistentti.

oopa said...

Sinänsä hauskaa, että Pintaliitodesignin päätoimiala on liikkeenjohdon konsultointi... mitäköhän se tarkoittaa? Myydäänkö me johtajille kynttilöitä?

Anonymous said...

Jep jep. Suomen kielen perussanakirja sanoo seuraavaa: konsulentti: neuvoja, tuote-esittelijä; konsultti: liikeyritysten taloudelliseen ja tekn. kehittelyyn ja neuvontaan erikoistunut henkilö.

Olis kyllä kiinnostava tietää, mitä ihmettä nää kynttiläkonsultit oikeen tekee... =)

justsopivasti said...

Näin epäilinkin.

Ehkä on vaan hienoa ollu konsultti. Paitsi PA:n mielestä.

Anonymous said...

Meillä täällä Hämeen korvessa pikkukylissä kiertää kyllä edelleen leipomoiden ja makkaratehtaiden konsulentit. Paikallislehden ilmoituksissa on joka viikko "tiistaina Jokioisten leivän konsulentti" -tyyppisiä mainintoja.

Anonymous said...

Lähetän kommenttini työkoneeltani, prosessialan konsulttifirman toimistolta. Liiketoimintaan kuuluu konsultointia, suunnittelua, valvonta- ja asiantuntijatehtäviä, mutta ei kyllä kynttilöiden myyntiä. Ehkäpä sitten kun kiinalaiset tekevät nämäkin hommat paremmin ja halvemmalla, joutuu konsultitkin pakkaamaan laukut täyteen kynttilöitä ja lähtemään tien päälle...