9.2.09

Polliisista päivää

Hämmentävä tapaus.

Istuksin kampin keskuksessa, odottelemassa linjuria Espooseen, kun nuorempi mieshenkilö, vähän hipakkeen oloinen käyskenteli ohitse. Vajaan 10 m läheisyydessä itsestä, suht skarkin näköinen mies pysäytti nuoremman ja sanoi, että poliisista päivää, vilautti jotain pienen pientä korttia ja pyysi nähdä paperit. Tarkemmin en kuullut, mutta nuorempi oli kovin hämmästänyt, että mikäs tämä ja miksi. Miehen rinnalle saapui lakkipäiset nainen ja vanhempi mies. Jotain henkilökorttia katseltuaan sitten päästivät nuoren miehen matkoihinsa.

Tässä kohtaa tuijottelin jotakuinkin avoimesti huuli pyöreänä, että mistäs tässä on kyse. Kysäisin vielä vieressä istuvalta, että sanoiko tosiaan, että poliisi ja jos, niin miksi tuollainen "tarkistus" nyt tehtiin. Vieressä oleva kuuli saman, mutta ei sitten muuta osannut sanoa, vaan ihmetteli itsekin. Tässä kohtaa nämä lakkipäiset tarkastajat huomasivat ihmettelyni ja poistuivat kauemmas.

Eli siis, poliisi(?) tarkistelee sunnuntaiaamuisin ohikulkevien satunnaisten matkaajien papereita(siis mitä papereita? pitääkö suomessa asuvilla olla joku henkilötodiste aina mukana?)

Kertokaa viisaammat, mistä tässä on kyse.

4 comments:

Nikke said...

Hiljan oli metrossa juttu siitä miten joku oli pasilan asemalla kohdannut poliisiksi tekeytyneen (tai niin ainakin epäili) joka pyysi nähdä henkilöllisyystodistusta. Jutussa puhuttiin mahdollisesta henkilöllisyysvarkaudesta.

Tiedä sitten.

justsopivasti said...

Kuulin samanlaista toisaalta.

Hurjaa on meno.

annareetta said...

jos poliisilla on tuntomerkit jostain ihmisestä, jota etsitään esim. murhasta, raiskauksesta, ryöstöstä tai jos sitä etsitään silminnäkijänä tai kadoksissa olevana, niin ei mun mielestä ole väärin pysäyttää asiallisesti ihmistä, joka vastaa tuntomerkkejä. tilannehan oli kuitenkin suht huomaamaton, paitsi tuollaisen tarkkasilmäisen anonymiteettioikeuksien puolustajan silmien alla :D

että ei se nyt niin hurjaa ole. minäkin kävelin viimeiset kaksi vuotta ilman minkäänlaista voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta ja oon ihan fine.

justsopivasti said...

Hyvä huomio, AR. Tuota en hoksannut lain. Että jos on hukassa tai toinen. Ja huomaamaton, en sitä sano. Äkkinäinen ajatus oli vain, että isoveli on päättänyt valvoa satunnaisen matkustajan kulkua sinne sun tänne.

Itsellä taitaa useimmiten olla mukana lompuuki ja siellä todisteet. Vaan eipä kai kotomaassa ihmisen pidä niitä mukanansa pitää, jonsei halua. Luulisin.

"Mitä se sulle kuuluu mihin mä meen ja mitä mä teen?"