13.2.09

Huonosti menee, mutta menköön?

Kun työnantaja esitteli säästöpaketin yksityiskohdat, vastaanotto oli surkuhupaisa. Kukaan ei voinut uskoa, että globaali yhtiö säästää kermavaahdossa.


Lisää.

Tästä tulee itselle kyllä äkkiseltään kuva, että menee to-del-la huonosti. Eikai tässä uskalla enää edes ostaa kannettavaa matkapuhelinta kyseisestä putiikista. Mitä jos se menee rikki vaikka viiden vuoden päästä? Saako siihen sitten enää varaosia?

Kuinka suuriin kustannussäästöihin Nokia toimenpiteillä tähtää?

- Sillä emme lähde spekuloimaan. Yt-neuvotteluihin nämä asiat eivät liity.

Ei spekuloida, eikä liity? No voi voi. Ettei olisi koko säästötoimi lumetoimia? Yt-neuvotkin olisi ollut hyvä naamioida tähän, että kaikkemme teemme, ettei ketään tarvitse passittaa kilometritehtaalle, mutta siitäkään ei ollut kyse.

Eikai sitten.

5 comments:

annareetta said...

tästä nyt tekisi mieli antaa taas vaihteeksi täysin eriävä mielipide ja päälle vielä voi nyyh.., mutta olen niin herkässä tilassa noiden päivän aiempien linkkien suhteen, jotka olivat siis varsin hulvattomia, että tyydynkin vain närkästyneenä toteamaan elämän olevan himpun verran huonompaa nyt, kun nokian työntekijät eivät saakaan kermavaahtoa. ikään kuin se ei olisi riittänyt, että aulojen kukituksia rajoitetaan ja kahvin voi ostaa omaan mukiin!

hyvä tavaton, kotoa asti pitää tuoda oma muki ja kaikilla on niissä varmasti jokin typerä teksti, kuten tällä työpaikalla ei tarvitse olla hullu, mutta..

voisikohan auloihin harkita kermavaahtokukkasia? mmmmmmkukkasia..

joskus ehkä tuntuu pienesti siltä, että yhteiskunnasta on päivittäin löydettävä jotain valittamista tai epäkohtia ja joskus ehkä saattais ihan pienesti noilla etsimisreissuilla lähteä mopo käs

oih! jääkarhu! ja se konttaa kadulläh

justsopivasti said...

Tästä ei kuule toivuta.

Mä luulen, että yksittäistä kulkijaa ei talossa tai ulkopuolella sinänsä kiinnosta kerma tai vaahto.

Yritin selvittää, jotta roopeankan liikevaihtoa tekevä yritys säästää nyt tuossa. Että meillä tsiktsiljooonan liikevoitto, mutta ketsuppi maksaa nyt aulassa markan, ilman ei anneta. Kvantiljoona pistettiin tuonne jonnekin kehitykseen, mutta Mutikaisen toimistoa ei kyllä enää siivota!

Että minkä kuvan se antaa? Onko kaikki voitava tehty ja nyt vieläkin pitää puristaa? Vai onko lähestytty "säästöjä" "väärästä" "päästä"?

Yksittäinen duunari kyllä voi ostaa palkoilllaan kermavaahtoa kotiinsa. Niin kauan ainakin kun on työpaikka. Ja hyvä eropaketti.

annareetta said...

tehdäänpä vaikka sellainen ajatelma, että sovitaan kermapurkin maksavan vaikkapa euron verran ja siitä tulee kermavaahtoa no sanotaan nyt vaikka viidelle henkilölle. noniin, no jospa vaikka konttorilla onkin se tuhat tekijää, joista jokainen vetää kaks kertaa viikossa skermat kaakun päälle, niin siihenhän palaa massia jo 400ekee per viikko per konttori. sitten ku mietitään, että nokia työllistää 128 445 henkilöä (wikipedian mukaan) niin säästöä tulee viikossa jo 51378ekee.
seon kakssataatonnii kuussa, vittu. eikä kukaan edes loppujen lopuksi varmaan hirveästi sure kerman puuttumista.
sitten, kun tuohon lisätään ne aulakukat ja kertakäyttökupit kahvitauoille niin johannyt.
200000ekee kuussa säästöä mahdollistaa jo muutaman palkan maksamisen ja sitten ei tarvitse vähentää tekijöitä. ainakaan ihan heti. ainakaan ennen kuin on kaikki mahdollinen yritetty.

hyvää sunnuntaita. tänään tulee nimittäin manUpeli eli hyvä sunnuntai.

justsopivasti said...

Ja miksi vain säästää kermavaahdossa? Tarvitseeko joku niitä aulakukkia oikeasti? Vessapaperi vaihdettakoon halvempaan, kynät ja kumit tuotakoon kotoa ja ne siniruutuiset vihkot. Konttorien lämpötilaa voidaan laskea ja kolmannet ikkunat voidaan myydä pienellä voitolla kodittomille perheille.

Jo luulis osakkeenomistajan olevan onnensa kukkuloilla.

annareetta said...

hämmentävää sinänsä, että sain juuri tietää S-ryhmän säästävän liikuntaseteleissä. parempi sekin kuin kermavaahdossa.
näi o!