16.2.09

Uusi tietämiskone

Sanokaas nyt, viisaammat.

Kun pitäisi ostaa uusi tietämiskone. Pitäisi olla tehoja riittävästi perusasioihin, pitää pyöriä hyvälaatuiset elokuvat (blueray esim softan kautta) ja ehkäpä pelit. Ei sillä, että niin paljon pelaisin, mutta säilytetään nyt se optiona. Ja jos pyörii pelit, niin sitten riittää yleensä tehot muihinkin asioihin. Riittävän kokoinen kovo (160 tai enemmän) ja näyttö voisi olla minimissään tuo 15,4". Hinta pitäisi pysyä siedettävänä, sanotaan että alle 800.

Tuolla hinnalla katsoin, että löytyisi raahattavia (painavia läppäreitä) pc-konehia. Mutta mitä niissä sitten pitää ottaa huomioon? Kuulin hiljan, että esim kovon kierrosnopeus vaikuttaa oleellisesti muutoin tehokkaaseen koneeseen. Jos nimittäin olisi se 5400 rpm, kun pitäisi olla enemmän. En tiedä sitten.

EDIT:
Joitain mietinnässä olleita ehdokkaita.
Acer TravelmateOsaako joku sanoa jotain aiheeseen liittyvää?

6 comments:

Qimki said...

N. kaksi vuotta asiaan perehdyttyäni mä rajasin tarpeikseni
- heijastamaton näyttö
- XP
- hyvä kirjoitustuntuma
- jämäkät kuoret
Ja noilla pääsikin jo aika suppeaan valikoimaan peruskannettavaa hakiessa. Oon omistanut nyt muutaman kk tommosen http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=34672

Ostasin ehkä 13" kokoisen tällä kokemuksella ja siihen ulkoisen näppiksen ja näytön. Koska ei tää ihan "kannettava" enää oo. En pelaa joten tehosta en sano mitään. Vistaa inhoan vieläkin ja tykkään mattanäytöstä sekä koneen tukevuudesta, joten niiltä osin en oo katunut. Sisäisen 3G-modeemin sijaan miettisin nyt kännyn käyttöä ulkoisena modeemina tarvittaessa ja virittelisin kotiin ADSL-WLANIN.

justsopivasti said...

Kiitos.

Niin tota vois kans miettiä. Että ulkoinen se ja se.

3G integroituna tuskin tarvitsen. Wlan ja bluetooth pitää olla. Ainakin Wlan. BT ois hyvä noiden ulkoisten kanssa. jos leikkii sitten vaikka että sen laittaa telkkuun kiinni ja näpppäilee sohvalta käsin. 3 neliön olkkarissani.

Nikke said...

Muuten en tiiä mitn, mutta lähipiirin koneongelmia seuranneena voin ainakin kehoittaa välttämään Fujitsu-Siemensin vehkeitä.

Tosin ei niitä taida enää ollakaan, kun Fujitsu osti koko sen liiketoiminnan itelleen, mut oletettavasti samaa kuraa saa nyt eri nimellä varustettuna.

T said...

Minäkään en muuta osaa sanoa kuin että Acer ostetaan vain siinä tapauksessa jos halutaan suhteellisen hyvää, suhteellisen halvalla, suhteellisen lyhyeksi aikaa.

Esimerkiksi oma Acerini (hankin sen ennen kuin kuulin isoilta pojilta elämän totuuksia) kesti rapian puolitoista vuotta.

Sen jälkeen se tilttasi välittömästi Blue Screen of Deathiin, jos klikkasin työpöydällä hiiren oikealla näppäimellä tai yritin mitään pikkaisenkaan muistia vaativaa.

HP on ymmärtääkseni laatumerkki, mutta se sitten maksaakin.

Anonymous said...

Mikäli tarkoituksena on istuttaa konetta paikallaan kotosalla, eikä raahata sitä mukana matkoilla tms., sopii varmasti raahattava muovikuorinen Acer tarkoituksee ihan hyvin ja saatat jopa päästä hintatavoitteeseesi. Mikäli konetta on tarkoitus kuitenkin kantaa joskus mukana, kannattaa raahattavat ja Acerit unohtaa. Silloin kyllä unohtuu 800 hintakattokin hyvin nopeasti.

Acer, Asus, Fujitsu ja monet muut valmistavat läppärinsä kuoret sillä oletuksella, ettei niitä mihinkään siirrellä. Kuoret ovat muovia ja sisältä ei löydy minkäänlaisia tukirakenteita. Jopa näytön nivelet ovat muovitappeja muoviholkeissa. HP:lla joissain malleissa ja Dellillä useissa alkaa löytyi kotelon sisältä joitain tukirakenteita ja näytön nivelistä metalliset tapit metallisissa holkeissa. Lenovo taasen tekee koneidensa kuoret kokonaisuudessaan titaanista tms. kevyestä, mutta kestävästä metalliseoksesta.

Eipä minulla muuta sanottavaa aiheesta. Mikäli konetta pitää siirtää edes silloin tällöin tai ottaa edes joskus lomalle mukaan, suosittelen vakavasti panostamaan yli 800 euroa ja unohtamaan Acerit.

El Presidente said...

Mac.