25.4.07

Linnanmäen reilu meininki

Linnanmäki aiheuttanee riemun kiljahduksia monelle lapselle ja lapsenmieliselle kesäisin. Vaan entäs työntekijät? He taitavat kiljua työsopimuksen nähdessä muuten vain.

"Ohjeet ovat olleet muodossa tai toisessa jo varmaan 58 vuotta. Meille tulee kesäisin 600 nuorta työntekijää, joista osa on ensimmäisessä työpaikassaan. Meidän on opetettava työpaikalla käyttäytymistä."


Työpaikalla ei siis sovi kritisoida esim. huonoja olosuhteita? Hymyä huuleen vaan. Hei sul on tos jotain ruskeaa..

Ikävä kyllä tämä taitaa pitää paikkansa. Suuri ja mahtava työpaikka kun usein on asemassa, jossa päättää pienen työntekijän elämästä tai kuolemasta. Tai niin ainakin antaa ymmärtää. Ja sehän tarkoittaa, ettei sovi arvostella duunipaikkaa, koska muuten on kengänkuva takapuolessa. Ja kukas sitten perheen elättää? Hyvä tietenkin, että nuoret opetetaan tähän alusta alkaen. Vähemmän nutinoita sitten vanhempana.

Mukava olisi, jos joskus kepin sijaan tarjottaisiin porkkanaa. Että me nyt vaan ollaan niin helvetin hyvä työnantaja, että meille halutaan ja meillä asiat hoidetaan hyvin, jonka vuoksi soraääniä on vähemmän.

Edellytätte, etteivät työntekijät saa pitää käsiään taskussa. Lisäksi työntekijöiden on käytettävä huvipuiston virallista työasua. Eikö olisi ollut helpompaa suunnitella työasu, jossa ei olisi sellaisia taskuja, joihin kädet voisi laittaa?

"Tämäkin on kansalaissivistyksen opettamista. Ei ole kivannäköistä, jos löntystellään kädet taskuissa lippalakki väärinpäin päässä."

Noniin, käsien taskuissa pitäminen muuttui löntystelyksi lippalakki päässä. Ja vielä väärinpäin! Saatanan nuoriso kun olette velttoa paskasakkia! Tervetuloa kuitenkin asiakkaaksi. Mutta löntystellä ei sovi. Se ei kuulu kansailaissivistykseen.

2 comments:

justsopivasti said...

Noniin.

Sain opastusta. Että nuoret (no ei kaikki, tietenkään) ovat toisinaan vähän vellihousuja ja on oltava tiukkis, jotta homma toimii.

Muuten vellit valuu housuista.

Ja näinhän se kaiketi on. Puna nousee vaan nopeasti silmille kun korpporaatiot uhkaa ihmisten oikeuksia pitää käsiä taskuissa. Ensin hutkitaan, sitten tutkitaan. Ja sitte hutkitaan lisää, jos on tarve.

Pidetää homma kurissa, mutta vaan just sopivasti. Eiks je.

Kriisi said...

Työnantajalla on kyllä paljon oikeuksia, mutta vaitolovelvollisuuden vaatiminen työpaikkansa ei niin ruusuisista puolista ei niihin kyllä kuulu.