26.9.06

Työntekijän oikeudet

Ei muuten harmita laisinkaan.

Ja toivottavasti vastaavalla tavalla toimivat yritykset korjaavat toimintatapojaan. Heti.

Kun allekirjoittanut oli nuori ja vehreä, niin erään yrityksen haastattelussa sanottiin, että sunnuntaikorvaus on kymppi normaalin palkan päälle. Koska tarvitsin töitä, hyväksyin tuon. Toisaalta tiesin, että en tulisi tekemään yhtään sunnuntaita, joten sikäli tuo laiton ehto oli minulle yhdentekevä.

Toisaalta, jos kaikki pitäisivät kiinni oikeuksistaan riippumatta siitä, kuinka tärkeitä ne ovat itselle, olisi työnantajien pakko kohdella työntekijöitään oikein palkkaushetkestä asti.

Ikävää myös on kuulla monista kaupunkikuvassa näkyvistä yrityksistä, miten ne kohtelevat nuoria työntekijöitään. Työoloihin ei tarvitse satsata, koska pysyvyyteen ei edes uskota. Aina tulee seuraava ikäluokka nyhdettäväksi alle minimipalkan, koska halutaan ansaita omaa rahaa. Eikä välttämättä tiedetä omista oikeuksista.

Kokemuksia asiasta?

3 comments:

edsel said...

Hiusvarastolla on keskustelualue: http://www.hairstore.fi/bbs/
Siellä voi keskustella ongelmista. Kivaa avoimuutta...

justsopivasti said...

Paukkuu ja rätisee vielä isosti. Veikkaisin.

Anonymous said...

Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (Rolex) are cheap, (World of Warcraft gold) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!