11.3.08

Fukuoka, Japani

Männä viikolla vierailin pikaisesti Fukuokassa. Joka naisten kauneudesta päätellen lienee Japanin Turku.

Aamulla keskiviikkona aivan liian aikaisin ylös ja taksia metsästämään Okpon aamuisilta kaduilta. Sitten kumijalalla pika-pikaa läheiseen satamaan josta lautalla Busaniin. Oma muisti jälki oli sitä luokkaa, että kansallinen ja kansainvälinen terminaali sijaitsisi vieri vieressä, mutta niin vain vastaanottotiski oli toista mieltä. Ei muutakuin perillä toinen pirssi alle ja menoksi. Kuski kun ei kiireessä ymmärtänyt, että terminaaliin, niin keksin sanoa, että japani. Ilme kirkastui ja nappi lautaan. Ja niin kurvattiin kulman taakse kansainväliselle terminaalille. Kyllä tuon olisi kävellenkin ehtinyt...

Lippuluukulla seuralaiset jo odottivatkin joten homma sitä myöden selvä. Liput lunastukseen ja eikun odottelemaan. Meriajelu hurahti nukkuessa ja kolmen tunnin päästä perillä Fukuokassa. Keskustan bussia odotellessa vanhempi herrasmies ehti ojentamaan vapaalipun bussiin kyseiseksi päiväksi ja seurue luonnollisesti otti lahjan vastaan ja kiitti. Satunnaisessa paikassa ulostautuminen bussista ja harhailua hetkinen ympäri kaupunkia.

Nälän yllättäessä pikaruokalaan, jossa tarjolla herkkuja japanin malliin pikkurahalla. Osto lippu automaatista, jossa tarjolla jos jonkinmoista särvintä. Anna lippu tarjoilijalle, odota minuutti ja maittava ateria on valmis. Riisiä, lihasta, merieläinkeitto. Maukasta ja edullista.

Naiselle evoin kapselihotelli oli kiinni, joten suositus tuli paikalliseen guest houseen. Muistin maininnan myös internetissä, joten sinne siis. Ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat vakuuttivat jäämään ensimmäiseksi yöksi Khaosan Fukuokaan.

Seuraavana aamuna osajoukko jatkoi matkaa kohti entistä pääkaupunkia Kiotoa allekirjoittaneen jäädessä jälkeen. Päivä meni sitten käveleskellessä ympäri kaupunkia asioita ihmetellen. Linnan raunioita, puistoa, Hawks-townia ym. Reilut viitisen tuntia kävelyä kaiken kaikkiaan tuotti kepeän väsyn joten toivoin majoituksen onnistuvan helposti. Päätin sitten itse kokeilla tuota kapseli meininkiä ja löysinkin hyvältä sijainnilta suositellun hotellin. Ongelmaksi meinasi kuitenkin muodostua ihoon naulattu kuva taannoisilta vuosilta, joita ei hyvällä moisissa paikoissa katsota. Vaan suomalainen myynnin rautakoura kun on asialla, niin kaikki järjestyy ja niin pääsi setä nukkumaan pieneen koirankoppiiin. Hotellin hintaan sisältyi myös kylpylä, jossa lepäilin tovin ennen hierontaa.

Vaikka hotellissa oli myös pieni ravintola, päätin seikkailla vielä hetken ulkosalla ruuan suhteen. Päivän päätteeksi olo oli kuitenkin suhteellisen naatti, joten keitot naamariin ja takaisin hotellille. Kapselista löytyi vielä telkkarikin, jonka avattuani sitten ymmärsin miksi tämä oli vain miehille.

3 comments:

Anonymous said...

Oh, sä oot kovasti kokenut kaikkea, mä vaan täällä c-vitamiinikapseleita. Mut kai sä joskus tuut kotiinkin sieltä. Kaj?

Viu

rolleh said...

PORR!!!

Häkellyttävä kuva hikisistä ukoista pienissä kopeissa kurkkimassa pienistä telkkareista pienten ihmisten keskinäistä kanssakäymistä piirtyy mielikuvitukseni verkkokalvolle. Toivottavasti Anssi ei lue tätä.

Sinäänsä hassua, että mustetahra olkapäässä aiheuttaa juurikin tuollaisessa kennelissä päänpudistusta. Jos siellä ukkojen kesken vähän katellaan telkkaria ja käännetään kylkeä, niin onhan se nyt aika sama, vaikka olis mitä hakattu ihoon.

justsopivasti said...

Tuunhan mä.

Joo, mä luulen että noi tarrat olkapäässä ja niiden ongelmat voi olla jotenki kytköksissä siihen paikalliseen poikakerhoon, yaku.. yokuz.. yaz..

no, se kuitenki.

Ehkä luulivat Chigagon osaston pampuksi.

Paree oiski.