7.11.07

IMAP ja webmail

Tämä on vain puutteellinen vitutusilmoitus.

Kannettava tiettari täällä hornassa, jossa meiliohjelma nimeltä Mail. Siellä on saapuvan postin palvelimena opinahjon systeemi. Ja lähtevä palvelin on.. Niin, se kun kai täytyisi olla palveluntarjoajan ilmoittama. Mutta sen selvittäminen on sekä hankalaa, että mahdotonta.

Niin, että onko mitään järjellistä tapaa pistää sinne joku pysyvä palvelimen osoite, jotta voisi riemurinnoin käyttää tuota Mail-ohjelmaa, eikä kusista webbi-meiliä.

t: epätoivoinen kerttu vammalasta

11 comments:

Anonymous said...

GMaililla on nykyään IMAP-tuki. Muistaakseni pitää olla lontoonkieliset asetukset päällä, että tulee näkyviin asetussivulle.

justsopivasti said...

Mut mut. Mites tuo auttaa ku osoite on muotoa nimi ja oppilaitos piste fi?

Anonymous said...

Niin, siis kysymyshän oli että miten saisi saman lähtevän postin palvelimen (eli SMTP) toimimaan kaikkialla maailmassa.

Itse en ole ratkaisua keksinyt vaan todennut että satunnaisissa verkoissa voi postit kyllä lukea IMAPin yli mutta jos haluaa lähettää meiliä pitää vääntäytyä webmailiin.

Anonymous said...

Niin, en tiedä ymmärsinkö sitten väärin, mutta itse käytän Helsingissä Welhon verkossa lähtevän postin palvelimena Gmailin palvelinta "smtp.gmail.com" ja hyvin toimii.

Mikäli puhun eri asiasta, niin antaa olla ja anteeksi.

Antti-Juhani Kaijanaho said...

Juu, normaalitilanteessa voi käyttää vain palveluntarjoajan omaa lähtevän postin palvelinta. Jos on tunnarit jonkin toisen palveluntarjoajan lähtevän postin palvelimeen (joka tukee submission-protokollaa ja autentikaatiota, useimmat eivät tue) niin sekin toimii, mutta vaatii ylimääräistä konfista.

Gmail on yksi vaihtoehto kuten mainittua (mutta se laittaa lähettäjäosoitteeksi gmail-osoitteesi). Noudata soveltuvin osin Gmailin IMAP (tai POP) -ohjeita (niillä ei näytä olevan erillisiä pelkän lähtevän postin ohjeita).

justsopivasti said...

Noniin.

Elikä tällä hetkellä tosiaan luku onnistuu mailissa, mutta vastaamaan pitää mennä web-meiliin.

Tuo gmail-smtp piti nyt ihan kokeilla, mutta ei niin ei. Eli halajan siis, että vastausosoitteeksi tulee myös tuo toinen eemeli.

Ilmaisia smtp-palvelimia ei taida maailmalla oikein ollakaan? Eli täytynee etsiä jostain muualta moinen.

Tosin pian tämä säätö ylittää web-meilin käytön vaivan ja sehän ei käy päinsä!

Nikke said...

GMailin SMTP-palvelimelta lähtevissä posteissa kyllä tosiaan näkyy GMail-postiosoite lähettäjänä, mutta reply-to -osoitteeksi saa minkä tahansa osoitteen, kunhan sen ensin rekisteröi GMail-tiliinsä.

justsopivasti said...

No voi kakkeli. Onhan melkoiset juitsut. Oisko eri hyva jos vaikka ylioppimislaitoksen smtp:n sais toimimaan taalta kasin niin ei ois huolen haivaa.

Anonymous said...

Maailma on jo nyt täynnä spämmiä. Ei "ilmaisia smtp:eitä" kiitos ja kumarrus.

(Tai voit toki tehdä ssh-tunneloinnin smtp:lle. Otat yhteyden oppilaitokseen ssh:lla ja tunneloit smtp:n sen yli, jolloin Mailiin laitat smtp:ksi localhostin ja toimii kun unelma)

-Ike

Anonymous said...

Kannattaa kokeilla hakuammuntana:

Ensin oma domaini selville, vaikka osoitteesta http://myip.dk/, ja Mailiin smtp:ksi smtp.omadomaini. Jos ei ole olemassa niin sitten vaikka komentoriviltä "tracert www.fi", ja kokeilee muutaman ensimmäisen näkyvän domainin kanssa josko smtp-kone olisi olemassa ja suostuisi välittämään posteja.

justsopivasti said...

Oho, täähä oli aika näppärä.

Tosin selkis, että oppilaitokselle sai lähtevän postin palvelimen pienillä muutoksilla, joten homma rok. Iisisti helpompi.