10.7.06

Käytä päätäsi

Kisat loppuivat eilen Italialaisten juhlaan. Azzurri mursi kirouksen voittaessaan mestaruuden rangaistuspotkukisassa Ranskaa vastaan.

Yksittäisistä tapahtumista ottelussa, nousee puhutuimmaksi varmasti jatkoajalla tapahtunut Zidanen tulistuminen Materazzille. Hidastuskuva kertoo pienestä kiinnipitämisestä ja sanailusta, jonka jälkeen Zidane kääntyy ja pienellä vauhdilla puskee Materazzia rintaan. Äkkiseltään käsittämättömältä tuntuva teko.

Tuomareista vasta neljäs oli havainnut tapahtuman, jonka jälkeen päätuomarille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin antaa suora punainen Zizoulle.

Mitä tapahtui?

Ehkä vielä selviää, millainen keskustelu kentällä käytiin ja kuka teki mitä? Sitä ennen voitte tutustua herra Materazzin pelityyliin vaikka täällä.

13 comments:

kervå said...

Hesari: "Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti maanantaina, että Ranskan maajoukkueen kapteeni Zinedine Zidane valittiin MM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi."

Hakiko Ze muuten zitä mitalia vai mököttikö vaan kopissa?

justsopivasti said...

Ei hakenu.

Räpeltäjä said...

Kai nää futisjutut loppuu nyt kun kisat on ohi? Vai pitääkö vielä pestä paljonkin jälkipyykkiä? Armahtakaa jo!

PA said...

Huh, aika sika miehekseen tuo Materazzi. Ei ihmetytä, jos tuollaisten tällien jälkeen vastustajaan vähän kierityttääkin.

Anonymous said...

joopasta joo. on aika sama kuin paljon on materazzi menneisyydessä sikaillu - jos 34 vuotiaalla kestä pää mm-finaalissa ni ei voi ku peiliin katsoa. sääli kyllä ku lopetti hienon uransa noin happamissa merkeissä...

justsopivasti said...

Toki.

Ei vaikuta pätkän vertaa tuohon tilanteeseen. Ajattelinpa vaan ottaa esille, että ollaan kontekstissa.

Aika paljon joka puolella puhutaan tuosta pään kestämisestä.

Mitä sen pitää kestää?

Jossain kohtaa huippu-urheiluun pesiytynyt psyykkaaminen on ajanut ehkäpä jo liian pitkälle. Siinä missä ennen kaveriin koitettiin vaikuttaa pienellä tönimisellä ja muutamalla ruokottomuudella, haukutaan siskot ja jumalat huoriksi ja pelaajat terroristeiksi.

Ja ennenkuin joku huutaa, että mikään ei oikeuta väkivaltaan, niin hys vaan.

Ei oikeuta ei. Zidanen teko oli tuomittava, mutta suuntaa antava, että jossain menee raja.

Pelaajat voisivat itse miettiä mitä tarkoittaa kunnioitus vastustajaa kohtaan.

Anonymous said...

Monet tuntuvat tekevän Zizousta nyt vähän väkisin marttyyriä. Taitava pelimies hän toki peliuransa aikana oli, ja jossain vaiheessa eittämättä maailman paras. Mikään pelikenttien herrasmies hän ei kuitenkaan ole. Samantapaisista tunteenpurkauksista ZZ on ollut pelikiellossa useita kertoja. Tusinan verran noita suoria punaisia on kai saanut. Itselle päällimmäisinä tapahtumina mieleen ovat jääneet 1998 MM-kisoissa saudi-pelaajan ruhjominen, sekä vuosituhannen alun UCL:ssä kärsityt peräkkäiset pelikiellot (toisesta 5 ottelun huili) vastustajan vahingoittamisesta.

... että lisätäänpä nämä siihen kontekstiin :)

justsopivasti said...

Juu, tiedossa ovat. Ja ilmeisimmin myös Materazzilla.

Tuo marttyyriajatus ei ole kaukaa haettu. Vähän on ilmassa moista.

Edelleenkään teko ei ole hyväksyttävä, mutta siitä johtuen toivottavasti nyt keskustellaan mihin asti provosointi voi mennä. Kaikkea ei pitäisi hyväksyä.

Saunasiideri said...

Paska jätkä.

Anonymous said...

lisätään tähän "kontekstiin" nyt vielä, että toistaiseks ei oo brasilialaisia huuliltalukijoita varmempia tietoja mitä on sanottu ja mitä ei. ja kuulemma on vähän zidanen nänniäkin väännetty.

miten kielletään provosointi? kiroilusta keltainen? justjoo...

http://www.thefootie.com/the-zidane-materazzi-insult-roundup/ - tuolla vähän vaihtoehtoja mitä sitä tulikaan sanottua. joten eiköhän odoteta, että zidane itse avaa suunsa ja sanoo mistä meni vati nurin.

justsopivasti said...

:)

Tässä menee kyllä hienosti puurot ja vellit sekaisin.

Mutta joo. Katotaan mitä setä sanoo sitten

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

Anonymous said...

Best regards from NY! Interior designer ext san salvador liposuction phone tools Tramadol sex canon gl2 digital camcorder Questions on zoloft Cell phone mount for honda cr-v