3.6.10

Tyttö tuollainen

Jostain syystä tuli mieleen muisto lapsuudesta.

Ala-asteella uudessa koulussa oli myös erityisluokka. Luokalla oli muistaakseni n. 10 kehitysvammaista lasta ja asiasta tiedotettiin, kun oppilaat siirtyivät uuteen kouluun. En muista mitä tiedotettiin, ehkä että ovat erityisiä, mutta samanlaisia ja että pitäisi antaa olla rauhassa eikä nyt tietenkään saa kiusata missään nimessä.

Perusarjessa ei oikein mitään kummempaa tapahtunut, koska varsin usein välitunnit oli ajoitettu siten, että erityisluokka ulkoili eri aikaan kuin muu koulu. Tosin poikkeuksiakin oli ja niissä sitten sattui ja tapahtui.

Lapset ovat julmia. Mutta lapsia silti. Erityisluokan lapset ehkä halusivat hyväksyntää tekemällä mitä toiset oppilaat sanoivat. Toiset oppilaat halusivat hyväksyntää saamalla erityisluokan lapset tekemään, noh, mitä vaan. Tanssi ja tee kuten sanotaan, niin me leikitään sun kanssa. Oiku sä oot niin kaunis, näytä vähä miten poseeraat! Et uskalla tehdä...

Tuli vaan mieleen.

2 comments:

Sun äitis said...

Kutsu
Sun äitis viettää 5-vuotissyntymäpäiväänsä 14.8.2010 ja sinut on kutsuttu kommenttilaatikkooni tuttuja tapaamaan (vrt.). Tarjolla on munkkilikööriä ja pekonia.

Tervetuloa!

Mervi said...

Aikuiset ovat ihan yhtä julmia kuin lapsetkin, vähän vaan eri tavalla. Tai monesti ihan samallakin. Työpaikkakiusaaminenkinhan on varsin yleistä. Tuksu tarttis pistää erityisluokalle, Nykästen ja kumppaneiden seuraksi. Mutta ketäs me sit kiusattais.

Vai tarkoititko jotain muuta? :D