5.6.08

Edelliseen viitaten

Että miten aikaisin on hyvä ilmoittaa. Vai ilmoittaako laisinkaan?

Eilen kustannuspaikalle, kuten aina ennenkin, hyvissä ajoin sopivasti. Sitten englanti-korea-käsipyöritysliikkeillä selvitys, että päivä alkaa tänään tunnin myöhässä. Childrrren study veli hald.

Samapa tuo. Kostoksi pistin parit etunojat.

Ajoissa olemisesta alan taipua ns. korean malliin. Tapaaminen sovitaan vaikkapa kello 14. Niin paikalle voipi tulla n. 10 min myöhässä, eikä kukaan ole milläänsäkään. Iso kaupunki ja isot ruuhkat. Ei tässä nyt minuutin päälle olla. Suomessa tuo tietty menee toisin. Jos kahdelta sovitaan tapaaminen, niin tulo ajoitetaan mieluummin ennakkoon ja sitten odotellaan. Ja auta armias, jos toinen silloin on myöhässä.

2 comments:

rolleh said...

Ai miten aikaisin on hyvä ilmoittaa? Sehän riippuu puhtaasti siitä, miten haluaa toisen reagoivan asiaan. Jos on joku semmonen juttu, että tarvitsee toisen läsnäoloa, kannattaa ilmoittaa vähän aikaisemmin. Joka tapauksessa oletusarvoisesti kannattaa suht ajoissa ilmoittaa ylipäänsä, että tarpeen vaatiessa voi myös ilmoittaa viime tingassa. Niin kutsuttu vittuiluvara.

Problematiikka on hyvin samanlainen kuin siinä parisuhdelupakysymisjutussa.

Ajoissa oleminen on sitten toinen juttu. Jos kaikki on aina myöhässä, ei kukaan oleta kenenkään olevan ajoissa, joten kukaan ei odota ketään, eikä näin ollen kaveri ole siitä oletetusta saapumisajasta varsinaisesti myöhässä. Kyse on siis sovitun ja oletetun ajan erotuksen varianssista, joka selvästi on kulttuurisidonnainen. Mitä isompi erotus, sitä vähemmän porukka mököttää, vaikka tulis koska.

Suomessa nyt mökötetään muutenkin paljon.

justsopivasti said...

Myohastymiskulttuuri. Sama kai lienee valloillaan etelaisemmassa euroopassa. Etta vahan myohassa on itseasiassa ajassa.

Ilmoittelu on sita parisuhdehuttua lahella. Suhde kuin suhde, tyo, pari, mikalie.

Lahinna jurppii asenne, ilmoitan myohemmin. Ei, ilmoita heti jos kerran tiedat. Ja toinen on, etta no nyt sulla on vapaapaiva, ole iloinen. Olen toki, mutta aiemmin ilmoitettuna kenties keksin tehda jotain muutakin...