6.9.07

No se facebook

Facebook puhuttaa, suunnassa jos toisessa.

Taas yksi "siisti" yhteisö netissä? Voi olla, mutta ehkä myös muutakin. Tämän avulla on jo äkkiseltään kampanjoitu pankin koronnostoa vastaan. Siinä missä yksi lintu ei vielä tee kesää, voi lintuparvi jo paskoa porvarin mersun päälle. Nyt nimittäin on jokaisen saatavilla näppärä keino löytää ihmisiä, jotka jakavat saman ajatuksen. Voipi lisätä vaikka kuluttajan valtaa tai ainakin herättää ajatuksia moisesta. Eikun barrikadeille siskot ja veljet.

Kertokaapas näistä ystävistä verkossa. Kuinka kepeästi teidän ystäväksi pääsee? Kuinka ei?

Ja vielä, eikö ketään häiritse niputtaa koko elämää ja ystäviään samaan nippuun jonnekin palveluun?

8 comments:

inkvisiittori said...

Minulla on tapana hankkia tunnukset kaikkiin uusiin kivoihin nettiyhteisöihin: myspaceen, second lifeen, grannyporn.comiin, last.fm:ään... Olen äärimmäisen innoissani ja hullaantunut noin päivän, minkä jälkeen unohdan koko jutun ja palaan rapsuttelemaan muniani Nethackin äärelle.

Taidan edelleen jäädä odottamaan kolmiulotteista virtuaalitodellisuutta, jonka digitaalisilla syrjäkujilla voin väijyä kybersamuraina.

justsopivasti said...

Ite oon ollu innoissani viimeksi vuonna 1984 kun kirja nimeltä 1984 ei toteutunutkaan. Ja pääsin nettiyhteisöön nimeltä nakke-kerho, joka ajankuvan mukaisesti toimi nakke-lehden välityksellä, ilman nettiä.

Sittemmin tuntuu, että kaikki toistaa itseään.

Kriisi said...

Mä oon ihan facebook-huora. Mun kaveriksi pääsee kunhan ollaan tavattu edes kerran, edes digitaalisesti. Ja ei, ei häiritse niputtaa kaikkia samaan syssyyn, koska elämä on muutenkin niin pirstaleista, että se välillä johtaa siihen että ihmisiä ei muuten tapaisi juuri koskaan - edes sähköisesti. Sopii kaltaiselleni paukapäälle, jota ei eseimerkiksi saa välttämättä edes viikon varoitusajalla kotoaan mihinkään.

justsopivasti said...

Eiku.

Joo. Ehkä täs se kepeys on just se valtti, että tulee oltua yhteydessä (lähettää lehmän) ihmisiin kehen ei sit muuten olis. Ei näkis, ei soittais jne. Ja sit kun on tarpeeksi lähetelty lehmiä, niin sit joskus vaikka bisselle?

Ehkä.

Joku mua tökki tossa aluksi, enkä vieläkään oo ihan vakuuttunut, mutta kaippa tää tästä.

Kriisi said...

Lehmien jälkeen tulee lampaat. Tässon kuule ihan tietty rytmi!

Zepander said...

"eikö ketään häiritse niputtaa"
Häiritsisi tosiaankin niin paljon, että Facebook ei elämääni astu. Hyvä kun pääsin LinkedInistä eroon. Sekin opetti jo jotain siitä, onko omassa päässä pidettävä kortisto ja naamakirja paras vai ei (on).

Suruvaippa said...

Kyllä mä yleensä kaikenlaisia säksätyksiä käyn vilkaisemassa, mutta yleensä vain tarkkailemassa sen enempää sisältöä vuodattamatta.

Useimmat on nopeasti punnittu ja unohdettu, joko vain kökköyttään (myspace) tai turhanpäiväisyyttään (linkedin), eikä niistä muistuta kuin jokunen viesti roska(posti)laatikkoon aika ajoin.

Sitä paitsi Nethack ja munien raaputtelu on vaan paljon hauskempaa.

Nyt meen kirjautumaan tonne facebookkiin, niin tiedän mistä prkleestä täällä taas puhutaan..

justsopivasti said...

Jonain päivänä vielä.. nethack..

Saatana!