12.2.08

Paikallisempi kuin paikallinen

Seilasin pari päivää tuolla isommilla vesillä, Busanissa. Ja vaikka olen autuaan tietämätön asioista (ylipäätään), niin osaan jo käyttää lippuautomaattia ja on pieni selvyys, missä vaihdellaan metroja ja mihin suuntaan ne menevät. Mutta silmissäni kaikki paikalliset ovat näiden asioiden vankkumattomia ammattilaisia.

Eivätpä olekaan. Niin sieltäkin löytyy ne ensikertalaiset, maalaisserkut jotka ovat pallohukassa, että mitenkäs sinne Kontulaan taikka Sasangiin nyt mentiinkään? Hupaisaa tietty oli se, että lännenmiehenä pääsin opastamaan heitä. Että tosta lippu tuonne ja tuoltapäin löytyy se paikka.

Kakkoslinjan päätepysäkit ovat Jangsan ja Yangsan. Siihen ääntämiset vielä päälle, niin avot!

Mutta kaikkiaan ison kaupungin (4 miljoonaa asukasta) meno miellytti kummasti. Varsinkin kun suurin osa ajasta on vietetty pikkukylässä ja vielä pienemmässä.

3 comments:

matlis said...

Aikoinaan pyörin siellä suunnalla muutaman kuukauden ja opin sujuvasti käyttämään Soulin metroa ja muusta oli aivan turha haaveilla. Muistan eräänkin bussimatkan samaiseen Pusaniin, jonne ei LP:n kartan mukaan mennyt kunnolla edes tietä. Yllätys oli suuri, kun kylänen olikin miljoonakaupunki! :) oisin ehkä voinut lukea opaskirjaa tarkemmin. Silla-dynastian pääkaupunki jäi mieleen (Gyongju?). Saarille en valitettavasti ehtinyt.

Toivottavasti ehdit näkemään Namdaemunin ennen tulipaloa.

Koita jaksaa siellä!

mikko said...

Oh! Silla-dynastia, tuo kulttuurisen sivistyksen kulta-aika. Kultaisia ovat myös muistot sen buddhalaismunkin pyyteettömästä työstä vaellellessa maita ja mantuja uskoaan levittäen.

Vai miten se meni?

Kallion Orvokki said...

Siis,
nuo buddhalaismunkit on kyllä niin vastustamattoman charmantteja. Ja pyytettömiä.