31.1.07

Pian se alkaa

Ala ny viela mieti arkea ku LOMAILE NY KU OOT SIELLA.

Kaskysta! herra kersantti!

Tosiasia kuitenkin on se, etta pian on matka paatoksessa ja edessa on paluu arkeen. Mutta millaiseen arkeen?

Entiseen? Odotukseen ja tekemattomyyteen? Toivomiseen?

Toisenlaiseen? Aktiiviseen, tarttuvaan, tekemiseen, erehtymiseen ja oppimiseen?

Onko opittu jotain? Vai jaako reissusta vain kiva rusketus ja thaimaatatuointi.

halloo hello hej

-Haloo? Siis hej its me here. Allt ar bra, men taal on kauhee haly ei kuule mitaan. I CANT HEAR ANYTHING. Oon menossa Krabille.. Hejsan!

-Talar du finsk eller ruotsia, vai mieluummin in english?

Edessani hammentynyt, punainen neiti.

30.1.07

Kramppi

Kaikista hassuinta on ollut se, kun pikkuisessa nettikiskassa kesken hiljaisen hetken nousee raivolla ylos ja kiroilee suomeksi kuin lappalainen merimies.

Kaikki katsoo, etta mita nyt.

Jalka kramppas, I'm allright I'm allright.

Katseet kaantyvat takaisin ruuduille, taustalla kuuluu koneiden hiljainen humina seka nappaimiston tasainen nakutus. Nap nap napnapnap nap nap.

Keskustelun kulku

-No sitte me lahdettiin sinne Brasiliaan ja heti lentokentalla joku hemmo tuli siihen selittamaan bileista. Oltiin ekku vaha, et ei uskalla mut sit mentiin kuitenkin. Niin oli sit ihan saatanan hieno paikka! Rannalla iso huvila ja siella oli sit varmaan melkein sata ihmista ja ihan tajuttomat bileet. No sit yhtakkia sinne tuli varmaan joku 20 ukkoa naamarit paalla aseiden kanssa. Kaikki akkia lattialle ja sit se yks jatka lahti juoksemaan niin ne sit alko ampumaan. Ne ei vissii osunu tai ainakin se paas juoksemaan aika kauas. Sit taas yks tyyppi, vissii niiden pomo alko selittaa jotai lunnaista ja..
-Siis hetkonen, miks te menitte Brasiliaan?
-Oo.. lomalle.
-Ahaa. Joojoo, no sit ma tajusin.
-Noniin, sit se siis alko selittaa lunnaista niin taa huvilan omistaja nousi ylos ja sit ne jotain jutteli siina hetkisen ja menivat kaymaan jossain, niin sit ne asetyypit lahtikin jonnekin ja taa omistaja pisti musat soimaan ja selitti vaan, etta..
-Tota niin siis, te olitte siis niinku lomalla Brasiliassa?
-Joo.
-Ahaa, no sit. Joo joo, nyt ma tajusin. Lomalla Brasiliassa.

Kutakuinkin keskustelu kun toinen puhuu lontoota natiivisti. Ja toinen tavaa. Ja kolmas nauraa.

26.1.07

Viidakon lempea tappaja

Opin eilen, jotta eniten ihmisia tappava elukka maailmassa on moskiitto.

Ja toiseksi eniten ihmisia paastaa paivilta elefantit.

Tama tieto kerrottiin 5 min ennenkuin kipusin tuon kylmaverisen tappajan niskaan. Vaan talla kertaa etu oli minun puolellani. Jos elikko alkaisi ryttyilemaan, niin pistan niskalenkin valittomasti.

Katsotaan kumpi sitten nauraa.

24.1.07

Sa oot internetis?

Miten sa oot internetis? Ku sa oot siel lomal/viidakos/thaimaas/ ku ei siel oo mitaa nykyaikasta. Eihan? Onko?

Nii ei oo. Autoja vetaa hevoset ja muulit, hammaslaakari on kylan seppa taltalla varustettuna ja kaupunki on enemman kuin 10 telttaa. Alle on kyla.

Ja joo, lomalla ollaan pitka aika eristyksissa kaikesta, myos ystavista ja niista arkipaivan asioista kuten visa ja puhelinlaskuista ja sen semmoisista.

Ma tykkaan itte, jotta kukin tekoo mita tykkaa.

23.1.07

Sora nainen

Ei, syyt löytyvät muualta. Ajankäytöllinen syy on suurin, sillä pidin tv-työtä vain harrastuksena. Se harrastus saa nyt jäädä oikeiden töiden tieltä, helsinkiläisessä mainostoimistossa työskentelevä Sorainen sanoi.


No jo on harrastukset. Meitsi keraa pulloja kaduilta.

22.1.07

Muuttunut

Toisinaan jotkut kyselevat, etta onko miehessa itsessaan tapahtunut muutoksia rusketuksen lisaksi.

Kylla vain muuttunut. Olen alkanut harkita vyolaukun ostoa. Ne ovat jotenkin siisteja.

21.1.07

Mihin se linkittaja on kadonnut?

Ei minnekaan.

Just checking.

F1 accident!

Human slingshot

Kirjailijaelamaa

-Vieta nyt sita kirjailijaelamaa siella. Onpahan sitten mista ammentaa tarinaa jalkikateen.

Ja niin tein.

20.1.07

Aamuisin ihan akkia

Naurattais, jos tietaisitte kuinka monta tuttavan ja julkisuuden henkilon kaksoisolentoa olen taalla jo bongannut. Aasialaisia kaksosia.

I walked first time in Phuket Town and this old tuktuk-driver saw me, fold his paper and said :"good to see you again, boss. Where you wanna go, boss?". I kind of like it.

Lontoolla kirjoitetaan siksi, etta taalla on kuulemma nykyjaan monesta maasta lukijoita.

Muitakin hassuja kuulumisia on ollut, kirjoitan varmaan pienen merkinnan niista.

Oho, nyt tuli muka kiire.

19.1.07

Tigershow

-You should see this tigershow. Its amazing. They do all kind of funny, shoot ping pong balls, open beerbottle, they even smoke a cigarettes!!
-Tigers can smoke a cigarettes???
-Tigers? I said Thaigirls.

16.1.07

Snatch

Muistaako joku Snatchin? Sen elokuvan missa Brad Pitt esittaa kovanyrkkista mustalaista.

Muistelkaa sita puhetta ja kuvitelkaa milta se kuulostaa muutamien oluiden jalkeen.

What?

Kaappi

Tulin internettiin, niin kiskan pojat tyostivat kylmakaappia ylakertaan. Kyllahan se kaappi liikkui, mutta kovin hitaasti.

Yhdessa tehdaan, niin hyva tulee, tuumasin. Ja niin kaappi siirtyi ylakertaan lumikin ja seitseman pienen kaapion voimin.

Sirkun on tullut kaupunkiin

Tuossa viikko takaperin saavuin vasyneena, mutta huonosti nukkuneena Phuket Towniin. Tarkoitus oli jatkaa suoraan rannalle, joten koitin etsia paikallisbussipysakkia. Kysyin sitten liikkuvalta hedelmakauppiaalta, etta minne pain. No, kaski seurata perassa, etta tanne nain.

Siina sitten kaveltiin keskella tieta, koju edessa kelloa soittaen ja mina perassa reput selassa. Ja kaikki katsoi.

Farangi on saapunut kaupunkiin!

Pitkasta aikaa

Perinteinen linkkikimara!

Linux seinalla.

Two lumps.

Auttaisko joku. Ku tahtois.

Jew-jitsu.

Laskipandaseksia.

15.1.07

Lorun loppu

Eilen myohaan yolla, vahan Khao San roadista joelle pain, tapahtui ikava valikohtaus. Olin ilta/yokavelylla, kun kolme paikallista nuorukaista paatti kartuttaa elakerahastoaan matkakassani kustannuksella. Koska en ole sankari, paatin suosiolla luovuttaa vahaisen, mukana olevan matkakassan. Selitin rauhallisesti, etta panen kaden taskuun ja otan rahat sielta, ei hataa. Jostain syysta ensimmainen kaveri paatti kuitenkin hyokata teraaseella, tulokseni kohtuullisen kokoinen avohaava vasemmassa kadessa, hieman ranteen ylapuolella. Toisen iskun onnistuin vaistamaan ja ohjaamaan veitsin tyypin omaan reiteen. Toinen hyokkaaja tuli kohti, joten tonaisin ensimmaisen hanta kohti, tuloksena onnistunut kaato. Kolmannella hyokkaajalla ei ollut veista, joten hanen tullessa paalle paasin antamaan onnistuneesti polven palleaan.

Ensimmaisen iskun jalkeen olin jo alkanut huutaa apua ja jatkoin tilanteen rauettua yhtalailla. Huomasin kuitenkin, etta toinen naista keilatuista sailytti nyt omaa veistaan kylkiluidensa valissa. Otin samantien veitsen pois ja koitin tyrehdyttaa verenvuotoa. Pian paikalle tuli myos muita ja lopulta poliisit. Sairaalan jalkeen kyyti poliisiasemalle ja siella selvitys tapahtuneesta. Kaveri joka sai puukon kylkeensa, menehtyi myohemmin yolla.

Nyt mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, etta nama kaksi kaveria kertovat jotain ihan muuta kuin mina. Eli otettuani puukon pois, puukotin tuon menehtyneen. Kaksi paikallista vastaan turistin kertomus. Passi on nyt poliisin hallussa ja huomenna jatkuu kuulustelut. Arvioivat, etta jos pahin tapahtuu, on 8-10 vuoden ilmainen yllapito Bangkokin vankilassa taattu.

...

Ei nain tietenkaan tapahtunut, mutta tuli vaan mieleen, etta mita jos.

Ei kylla naurattais. Paljoa.

14.1.07

Chef

Tuli nappara paita-ajatus mieleen nain kaukaisilla mailla. Mutta kuten arvelinkin, se oli jo toteutettu.

Onneksi on pari muutakin mielessa. En kerro viela!

12.1.07

Erehdys

Menin kysymaan, etta mita suomessa on nyt sitten tapahtunut viime aikoina.

Kaikkea jannaa, naemma.

Naapuri

Miten ma luulin, etta travelleri-turisti-reppureissaaja-mikalie on niinkuin karavaanari, kaikkien kaveri?

Ei ole. Ei ainakaan eilinen neropatti. Jos asutaan matalissa majoissa, joissa seinat ovat paperia, niin ei riidella klo 02, paiskota ovia, suihkutella 5 min kauempaa tahi mitaan muutakaan, mista aiheutuu kuulohaittoja vasyneille kanssaihmisille.

Happy family.

11.1.07

Kielimuuri

-Vee aa juu foom?
-Finland.
-?
-Fin laand.
-Aaaa.. Fin Laeaeaend. Finlaeaend ulop?
-?
-Uloop.
-Aaa... Europe.

Nain se homma etenee.

Born to be wild

..paitsi himas.

Mielikuva. Taustalla soi Steppenwolfin Born to be wild. Meikalainen, karu ukko, pilotit silmilla, kiharat liehuu tuulessa, maisema vaihtuu.

Se ajaa moottoripyoralla, hirmu. Kova on jatka.

Kuva laajenee, alla onkin pikkuinen skootteri, joka pitaa skootterin inisevaa aanta. Vauhtia hadin tuskin 40 km/h. Pienet thaitytot ajelevat ohi omilla mopoillaan ja toottailevat torvillaan.

Thats me BABY!!!

10.1.07

Katko

Ei liene ihan uniikki ongelma. Paivalla paassa pyorii yhta sun toista ajattelemisenkin arvoista asiaa. Nyt konheella paassa apinat soittaa piippolanvaaria. ELI EI MUISTA MITAAN MITA PAIVALLA AATTELI, AATTELE!

Harmittaa.

9.1.07

Naita pikkujuttuja

Palveluhenkilokuntaa Thaimaassa riittaa. Puolityhjassa tavaratalossa on joka osastolla varmaan 6-8 henkiloa odottelemassa. Odottaessaan sitten nuokkuvat tai nukkuvat, naplaavat kannykkaa tai juoruavat. Jotenkin symppista.

Paivaseltaan jokainen taksikuski on kiinnostunut tekemisista ja menemisista kun tarkoitus on piipahtaa korttelin paassa syomassa. Illalla kun olisit siirtymassa pidemman matkan, niin ketaan ei nay missaan. Ovat suuttuneita ehka ja mokottavat kotona.

Mantereella mopoilijat kayttavat kyparaa aktiivisemmin kuin saarilla. Yhdellakaan kanssa matkustajalla tosin ei ole kyparaa. Mutta ne ovatkin yleensa vasta lapsia.

Naita oli enemmankin, mutta kesti melkein tunnin ennenkuin suostui kirjautumaan tanne, joten eihan sellaisia nyt enaa muista. Kirottua!

Naita pikkujuttuja

Palveluhenkilokuntaa Thaimaassa riittaa. Puolityhjassa tavaratalossa on joka osastolla varmaan 6-8 henkiloa odottelemassa. Odottaessaan sitten nuokkuvat tai nukkuvat, naplaavat kannykkaa tai juoruavat. Jotenkin symppista.

Paivaseltaan jokainen taksikuski on kiinnostunut tekemisista ja menemisista kun tarkoitus on piipahtaa korttelin paassa syomassa. Illalla kun olisit siirtymassa pidemman matkan, niin ketaan ei nay missaan. Ovat suuttuneita ehka ja mokottavat kotona.

Mantereella mopoilijat kayttavat kyparaa aktiivisemmin kuin saarilla. Yhdellakaan kanssa matkustajalla tosin ei ole kyparaa. Mutta ne ovatkin yleensa vasta lapsia.

Naita oli enemmankin, mutta kesti melkein tunnin ennenkuin suostui kirjautumaan tanne, joten eihan sellaisia nyt enaa muista. Kirottua!

Vasemman puoleinen

Luulisi nyt saatana jo muistavan, etta vasemmanpuoleinen liikenne. VASEMMAN.

Vahaan aikaa tarvii naemma lottoa jattaa.

Postia, Schmostia

Ensin meinasin ihan, etta vastaan kylla jokaiselle joka nyt sen verran viihtii, etta kirjuittaa.

Mutta etta sitten. Tulikin aika paljon naita. Ja toinen aidilta.

Mietin, etta pitaisko joku yhteinen meili kirjoittaa... tai perustaa blogi.. tai jotain..

Ja sitha ma sen hokasin! Mullahan on blogi jo saakuri!

Etta kiitos vain kaikille vastanneille, oli kylla ihan kiva kuulla kuulumisia ja kuulemisia. Sielta.

Vstaus: en oo jaamassa tanne.. (mystiikkaa)

Viihdetta

Ihan suomalaisiinkin baareihin sopiva.

Keha tai painimolski. Tai molemmat. Osallistujille trikoot ja kovat sakkihanskat. Kolme minuutin eraa ja osallistujille ilmainen pitka olut (tai siideri).

Kylla kansa tietaa.

Dai Zii

"DAI ZII, DAIZII!"

Tipahdin riippumatosta ja tetsaan laheisee puskaan. Ovatko saksalaiset tulleet hulluksi? Mita ne huutavat? Mita ne minusta tahtovat?

Lahemmas 10 saksalaista juoksee rannalle ja huutaa "DAI ZII DAIZII".

Tulkaa vain, nahkaani en halvalla myy. Lappi on viela tuoreessa muistissa. Tahystan merelle pain apuvoimien toivossa ja tajuan mista on kyse. Pieni kumiankka kelluu ulapalla.

Daisy.

Mengel

-Olkaa nyt jarkeva herra Sopivasti, luovutatte vain salasanan ja tuskanne lopetetaan samantien.
-Paskanmarjat! Tee mita taytyy, huuleni ovat sinetoidyt.
-Kuten haluatte herra Sopivasti.

Arkkiviholliseni Pertti Mengel kaantyi tuomiopaivan koneensa puoleen, joka pystyisi tuottamaan enemman lampoa kuin 15 auringon ydinta yhteensa.

-Kuten tiedatte, herra Sopivasti, tuomiopaivan koneeni pystyy tuottamaan enemman lampoa kuin 15 auringon ydinta yhteensa.
-Ihanko totta?
-Kylla vain. Viimeisen kerran, paljastakaa salasana!
-Kusipaa sanoo mita?
-Mita?
-Hah hahh haa! I rest my case.
-Sina kirottu...

Samassa tunnen kuinka lampo korventaa ihoani ja tuska on sanoinkuvaamaton. Jos vain ylettyisin..

Heraan rannalta ja olen kierahtanyt pois pyyhkeeni paalta. Ihoa polttelee, tajuan nukahtaneeni rannalle. Kirottu Mengel, taman han saisi viela maksaa.

1.1.07

Mitas teille kuuluu?

Nyt ois aivan ainutlaatuinen tapa aktivoitua kuulkaa. Nimittain voisitte naputella huviksenne siina koneella pienen sahkoisen postin ja lahetyttaa sen meikamandoliinille.

Kylla sita ihan kuulkaa on kiinnostunut toistenkin ihmisten asioista joskus.

Nyt topinaksi, lapatossut!

Uus

Jaa niin, hyvaa uutta vuotta vaan kaikille lukijoille ja sen semmoisille. Viime vuosi oli meidan paras, mutta taa vuosi on meidan paras.

En tajua?