27.3.09

Huvittaa - ei huvita

Onko sillä edes väliä?

Välillä tuntuu, että elämä ei ole fiilislaji. Pakko tehdä, halusi tai ei.

Nämä ajatukset tarjottiin aamuntunteina, tiskatessa ja pyykätessä.

Mitäs ite teet, vaikkei huvita?

25.3.09

Lost in Garfielation

http://garfieldlostintranslation.blogspot.com/

Ensin käännetään japaniaksi, sitten takaisin enkuksi.

Herätysvalo

Jos nukkuu verhot auki, tahalteen tai vahingossa, niin herätys tullee siinä seiskan jälkimainingeissa. Jos sitä ennen on ehtinyt sahata halkoja 7-7,5 tuntia, niin melko kivuttomasti tapahtuu herääminen.

Vaan jossei ole, niin ei tapahdu.

Lopuksi diskohattu.

24.3.09

Voi ookko sä taas kipiä?

Ennoo!

Mutta nähtävästi konsepti hanskat, pipo ja muut arktisen vyöhykkeen hyödykkeet eivät ole palautuneet mieliin. Välillä menee takki auki (ei vertauskuvannollisesti) ja pian onkin sitten köh köh. Viime viikke hoituikin vetelänä, pois jäi urheilusuoritteet ja tilalle tuli ensin runsas syöminen, sitten runsas einesten syöminen. Ja kas, kuinka äkkiä hyvistä tavoista voikaan oppia pois.

Ja nyt kuvitteli palaavansa takaisin ruotuun, kun jo kurkkua taas kutittaa. Eihän tämä näin pitänyt.

Vaan nyt lupaan, pukeuden lämpöisesti. Ja teen itse ruokani. Juuh.

Kyllä tää tästä.

Aamukahvike

Sen sijaan, että juo aamuisin mustaa valmispaskaa, voikin juoda vaniljavalmispaskaa hunajalla.

Että näin.

Tämä mietitytti minua hieman.

22.3.09

Ei kesätyöntekijöitä

Fortum ei palkkaa kesätyöntekijöitä.

No ihan järkeenhän se käy. Lama ja kaikki, pakko se on säästää. Ja palkkakuluistahan se onnistuu helposti.

Mutta jos yritys nyt oikeasti haluaisi säästää palkkakuluissa, niin sen tulisi hankkiutua eroon kaikista työntekijöistä! Kaikista! Laskevassa pörssimaailmassa tälläinen osake olisi haluttua tavaraa sijoittajain keskuudessa varmasti.

21.3.09

Tietokoneen muistinmenetys

Kaikki vuosien aikana jemmaantuneet asiat ovat nyt poissa. Selain on kuin dementoitunut kumppani, jollepitää ne kaikki tutut jutut selvittää ihan alusta alkaen.

Hyvä sinänsä!

Sama juttu toki muiden ohjelmien ja juttuloiden kanssa. Ja varmaan jonnekin katosi nyt se julkaisematon mestariteos (siinä oli ropotteja, mutta oikesti se oli vain aikamme vaatimaton kuvaus), patenttihakemus lentävälle autolle, testamentti ja ehkä jotain muutakin.

No, niitäkin voi kirjoitella aina uusia.

Loppuun linkki, sitä odotitte kuitenkin.

Kostajan paluun kosto!

19.3.09

Tietokoneasioita

Niin niin, tuossa aiemmin kuviteltiin, että ostellaan saatana tontit, veneet ja kaikenmaailman tietokoneet, mutta ruma totuus on se, että rahat hädin tuskin riittää ruokaan. Terveelliseen ainakaan. Kävin sitten lidlissä hakemassa parit lihapiirakat ja asennuspitsat.

Homman jujuhan on se, että ajattelin uudelleen asentaa tämän "vanhan uskollisen" eli ibook 1,33 ghz plaa plaa ABS intercoolerin ja katsoa, että auttaako asiaan. Nimittäin niinä tuoreina hetkinä kun vajaa 4 vuotta sitten tämän purin pakkauksistaan, niin ei se ihan näin tahmainen ollut. Siis tuo järjestelmä, syntiset!

No, tehty mikä tehty. Tuntuu jouheammalta. Siis ainakin tuntuu. Edelleen tulikettu näyttää vievän kaiken mahdollisen prossutehon ja muistit käynnissä ollessaan, safari 4 ei suostu pysymään käynnissä puolta minuuttia kauempaa.

Jossei muuta, niin tuli ainakin siivottua taas se "tärkeä" tavara jonnekin kovalevyn kulmaan ja sieltä käsin sitten voi palautella "tärkeät" asiat myöhemmin. Eli ei koskaan.

Muistilla kai voisi puhaltaa hetkeksi puhtia tähän, mutta vanhaa kun on, niin hinnoissaankin sitten. Ja ottia tuota, meneekö ihan tekohengittelyksi?

Josko tässä koittaisi vielä elää hetken, kärsivällisesti tämän kanssa, nukuttaisi sitten pois kun on siihen uuteen oikeasti varaa.

Vai mitä?

18.3.09

Uimarit ilkosilleen

Therese Alshammar menetti maailmanmestaruutensa, koska piti kahta uimapukua päällekkäin.

Kyllä tässä kaikkitietävän tuomarin (minun) mielestäni on vain yksi vaihtoehto, jatkossa kilpauimareilla ei tule olla mitään asusteita. Näin taataan kilpavarustelun loppu ja varustelun näkyvyys.

17.3.09

Disney copy/paste

Menestyksen kaava. Kopioi ja liitä.

12.3.09

Tähän on sitten tultu

Pitäisi varmaan lukea Haakanan mikrobloggauksen perusteet (onko sellaista? jos ei, miksei?) jotta ymmärtäisi, mutta nyt tuntuu, tämä ns. mikrobloggaus on seuraava SE. Uutta palvelua puskee ovista ja ikkunoista. Kaikki uudet (twitbear, qaiku) ovat kuin ne vanhat(twitter, jaiku) , mitkä oli jo ennen, mutta tässä uudessa voi [lisää haluamasi toiminto]. Ainakin paremmin kuin niissä vanhoissa. Viimeisimpänä nyt vaikka tuo facebookin uudistus.

Ja kaikki tuntuu kuitenkin vastaavan lähinnä tarpeeseen kertoa, että mitä käyttäjä tekee juuri nyt. 160 merkillä.

Bloggaus on kuollut, kauan eläköön mikrobloggaus.

Miksi?

Tavallinen bloggaus on liian vapaata (lue: vaikeaa) rajoittamaton määrä tekstiä ja aihe on vapaa. Ei kykene ihmeinen siihen pitkäksi aikaa. Blogeja aloitetaan innoissaan ja.. sitten ne unohdetaan vähemmän innoissaan, kun loppuu sanottavat. Tai tulee olo, että toistaa itseään. Toistaa itseään. Itseään.

Mutta mikrobloggaus! 160 merkkiä ja aihe valmiiksi annettu.

Mitä teet juuri nyt?

Täydellinen konsepti! Kaikki kun näemmä tykkäävät ilmoitella. Helppoa, nopeaa eikä minkäänlaista kynnystä julkaisuun.

*lukee kirjaa ja juo teetä
*vihaa Mikkosia. Äräärrärä!
*lähtee bisselle
*palssssssssi baaristsa
*potee krapulaa

Ja niin edelleen.

No, otetaan sen verran takaisin. Ei bloggaus mihinkään ole kuollut. Vaan se voipi muuttaa hieman muotoaan. Parempaan.

Facebook muuttui, taas

Facebook muuttui taas. Äkkiseltään näyttäisi, että nyt se on vain yksi iso twitteri (vai jaiku?). Kirjoita mitä on mielessä ja se sitten näkyy omalla "seinällä" ja kavereiden "seinillä" ja sitten se tekee niinku siitä sen.

*Just Sopivasti taitaa mennä nukkumaan
*Just Sopivasti heräsi ja juo kupin kahvia =)
*Just Sopivasti on ihan että aarrgh, pankkitunnukset ei toimi =(
*Just Sopivasti shares a link www.kittyporn.org
*Just Sopivasti kirjoitti www-osoitteen vahingossa väärään paikkaan
*Just Sopivasti lähtee vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta

11.3.09

Perinteinen linkkimerkintä

Jotain vuosien varrelta, eli tarkemmin sanottuna parilta viime päivältä.

Motivaatio-Susi.

Elokuvat takaperin.

Eri näppäriä NFL-pelaajia.

The Crisis of Credit Visualized, part 1

The Crisis of Credit Visualized, part 2

Unista

Eihän näistä nyt normaalisti, mutta tämä oli melko huvittava.

Se oli joku tälläinen trendipaikka Helsingissä. Vessoja ei enää ollut, vaan pöntöt olivat siinä kaikkien nähtävillä ja vapaasti käytettävissä. Lisäksi viereiseltä pöydältä saattoi ottaa ipodin lainaan ja kuunnella samalla haluamaansa musiikkia kun istuu sontimassa.

Mietin jo unessa, että nolostuttaako ihmisiä moinen?

10.3.09

Timo T.A Mikkosen rakastava ja isällinen anteeksianto

Mediapersoona Timo T.A. Mikkonen oli helmikuussa Voice-radiokanavan haastattelussa, jossa Heräämö-ohjelman toimittajat kutsuivat miestä mäntsäläläiseksi. Mikkonen on syntynyt Helsingissä, mutta asui lähes puoli vuosisataa Mäntsälässä. Välissä hän asui myös Helsingissä ja Espoossa. Vuodesta 2002 lähtien hän on asunut perheensä kanssa Myrskylässä.


– En ole käynyt tarkistamassa postilaatikkomme sisältöä. Tällaiset anteeksipyynnöt menevät suoraan ö-mappiin, Mikkonen sanoo Viihdeuutisille.

Hänen mukaansa useiden toimittajien yleissivistyksessä on paljon parannettavan varaa.

– En halua olla tämän tason toimittajien kanssa missään tekemisissä. He ovat hyviä esimerkkejä kid adulteista eli aikuisista miehistä, jotka eivät ole henkisesti edes teini-ikäisiä, Mikkonen sanoo häntä haastatelleista radiotoimittajista.

– Tämä on osaamattomien toimittajien mediakomediaa, hän toteaa.


Koko juttu.

Osaavan toimittajan mediakomediaa on sen sijaan ollut tämä viimeaikainen. Ensin vaimo telkkariin puhumaan natsipäiväkodeista, sitten mies mediaan puolustamaan vaimoa ja kas, näin saatiin perheelle oma telkkariohjelma.

Hyvin toimittu.

Yhden euron lounas

23 -vuotias työtön kirjoitti Helsingin edullisista ruokapaikoista. Juttu itsessään on mainio, mutta kannattaa ajan puitteissa myös tutustua artikkelista käytävään keskusteluun.

8.3.09

Hyvää naistenpäivää


Hyvää naistenpäivää kaikille ihanaisille! Toivottaa Just Sopivasti ja Hugh Jackman.

7.3.09

Ei itketä lauantaina

Hello Ctulhu.

Han Cock.

6.3.09

Vähentäkää

Kulutuksen vähentäminen tekee onnelliseksi.

Siitä en tiedä, mutta ainakaan ylenpalttinen kulutus tuskin lisää onnea.

Mikä maa?

Ihan aamuyöstä kun heräsin, niin meni muutama hetki että tajusin olevani kotona, Suomessa. Nauroin hetken ääneen ja sitten jatkoin unta.

Ei mutta, siis jopa hauskaa miten voi kuuppa olla muutaman sekunnin niin sekaisin, ettei mitään.

Onko muilla kans? Joskus?

5.3.09

Liikaa tavaraa

Tämä on kesken vielä, mutta paljastettakoon jo jotahin. Tietäkäätten, että tavaraa on liikaa. Siis varmaan ihan tavara-tavaraakin, mutta vaatteita ainakin. Sen kymmenen hupparia, farkkuja ja pyyhkeitä. 10 pyyhettä! Minulla! Ja pussilakania. Ei sentään kymmeniä, mutta liikaa silti. Varsinkin kun tottuneesti nukun pienellä patjalla nykyisin. T-paitoja en uskalla edes laskea vielä.

Ja heitä kaikkia niin rakastin. Tin.

Kesä ja kirpputori, oispa jo.

Kuin siellä kaukana, melkein.

Aamulla oli hassun tuttu fiilis, kun pakkautui joukkoliikenteeseen aasialaisten kanssa. Iso nippu heitä.

Japanista olivat ja lopuksi vilkutettiin. Hei-hei.

4.3.09

Paistoin pannun

Niin siinä sitten kävi, että ihan Ikeaan asti piti mennä pannua ostamaan. Ja hakaniemestä lähettävät yhden autollisen aina parin tunnin välein sinne niin. Ja kas, 20 yli Vantaalla ja eikun toimiin, mars. Vertailut, teho-ostot ja sen sellaiset. Niin löytyi pannu, kattilat, tyyny ja jotain muuta. Aikaa kului n. puolisen tuntia. Ikeassa! Vaan ei se haita. Ja seuraavalla bussilla takaisin.

Tänään sitten päivä meni. Tavarat ovat siirtyneet laatikoista lattialle, josta sitten myöhemmin takaisin laatikoihin ja osa kaappeihin. Liika on liikaa, väitän. Tällä kertaa uskon suoriutuvani eroon ylimääräisistä. Jossain vaiheessa. Kirpputori voisi olla kokeilemisen arvoinen?

Kostoksi sitten kokeilun kasaria ja testasin tekemällä tulisen tomaattikastikkeen. Pannu toimi moitteetta ja laiskan hiki tuli(sta) syödessä.

If your problem has a solution
then ... why worry about it?

If your problem doesn't have a solution
then... why worry about it?

Käsi kädestä

En kai nyt niin yllättynyt ole. Mutta siis. Tapahtuiko tässä juurikin se, että jos me äänestetään teidän lakia, niin te sitten äänestätte meidän lakia?

Ja ilmeisesti tänään hyväksytään Lex Nokia.

3.3.09

Animetenavat

Tenavat anime-hahmoina. Miksei?

2.3.09

Paistin pannu

Sanokaas nyt, mitä se sellainen paistokasari maksaa?

No ei helvetissä! Kyllä omissä mielikuvissa riittää, kun parikymmentä eurokaista lykkää tiskiin, niin saa kupelon viedä kotia ja tehdä sitä saatanan iänikuista tomaattipaskaa.

Mutta että lähemmäs 70,- ja enemmänkin, jos siinä pahvissa on se kovanaamainen cowboy. Avaruusteknologia! Voi saatana minkä teit, kun keittööni tulit.

Ja mitä on omassa mielessä liikkunut, kun olen vanhasta uskollisesta luopunut? Että kyllä sitten on rahaa varmasti, uusi ostetaan tosta noin vaan, notta perkele. Ja se helvetti, joka sen pannun sai, ei ole suoritteitaa kirjahyllystä tahi muistakaan tuotteista maksanut, vaikka on pitänyt. Puolitoista vuotta sitten!! "Nyt on asiat vähän kehnosti kun.." Juu, on on, ja pian on vielä kehnommin jonsei monikansallisia ala löytymään.

Väittävät, että raha rauhoittaa.

Uskon.