1.1.09

Ruokaa

Ennyt sano enka kiella, mutta olen taalla maailmalla ollessani herkutellut monin eri muodoin. Vaan naemma nyt on tullut aika maksaa kalavelat perunoina ja tuottaa itse potya poytaan.

Allekirjoittaneen huippusalainen tomaattitonnikalapaskakastike(typo, jatin huvikseni) on jo testattu ja hyvaksi havaittu, mutta muutakin tarvitaan.

Pitaa olla helppoa ja voisi olla jollain tapaa skandinaavista tahi suomalaista, tavallaan.

Riisipuuro, perunakeitto, porkkana- ja makaronilaatikko. Tuollaisia mietin.

Mikas muu ois kiva?

Helpompaa tietysti olisi olla paikanpaalla suomenniemimaalla ja vieda ihmeiset syomaan suomalaista perinneruokaa eli kebabbia ranskalaisilla ja kinkku-tonnikalapitsaa.

6 comments:

Anonymous said...

Lihapullia perunamuusilla!

ehdottelee Rappiotäti

Sun äitis said...

Rappiotäti: just samaa ajattelin ehdottaa, mutta sitten lähdinkin katsomaan joululahjaksi saatua Mad Meniä (kun Spöget pyysi)! Nyt pitää sitten keksiä muuta.

Paitsi ei tuu mieleen. No, jos tarvitset makaronilaatikon reseptiä, mun ohje löytyy perinneruokapostauksesta.

Meillä syötiin tänään Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonsertin kunniaksi gulassityyppistä keittoa (joka kulkee täällä nimelläSun äitis irti atk-sähköstä soppa). Sopii suurten joukkojen massaruokintaa, muttei ole kovin suomalaista!

Hyvää uutta vuotta sinne!

Sun äitis said...

Niin ja nuo viimeiset kappaleet oli kyllä suunnattu Justinille, vaikkei siltä vaikuta! Paitsi että tietty mä toivotan hyvää uutta vuotta myös Rappiotädille!

Anonymous said...

Sun äitis, kyllä minullekin kelpaavat reseptit mainiosti:-)

Hyvää uutta vuotta Äiteelle kanssa ja tietenkin myös Justinille!

R-täti edelleen kirjautumatta

rahina said...

Suosittelen graavilohta — helppo ja vaivaton jos tuoretta kalaa on saatavissa: lohta merisuolaan pariksi yöksi ja tilliä päälle toisena yönä.
Tuon viereen keitettyjä perunoita ja voisulaa.

Eksoottista ulkomaalaisille ja usein maittavaa.

justsopivasti said...

Tempaisin tuon makaronilaatikon hieman soveltaen. Pekonit tietty pidin pelissa mukana.

Makoisaa se oli, mutta mutta. Kun on aikansa napostellut tulisempia tuotteita, niin nyt jotenkin jai olo pliisuksi. Vaikka lootaa kiiteltiinkin, niin mieleen jai kytemaan, etta josko tuosta saisi tulisemman tuotoksen.

Loysin tammoisen, ehkapa taas hieman soveltaen kokeiluun.

http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/pastaruoat/tulinen-jauheliha-makaronilaatikko.php

Onko joku muu kokeillut taikka kaipaa pienta lisavaantoa ruokiin?