29.11.07

Pikainen aamulla

Joka siis täällä tarkoittaa n. puoltapäivää. Ja teillä sitä aamua, kello kuutta.

Se on joulu tulossa ja opettajainhuoneessa raikaa ties mitkä miksaukset jouluklassikoista. Itse kääntelen hanikat pienemmälle kun kukaan ei huomaa. Tietävät kyllä kuitenkin kuka.

Kylmä on yhtä kuin syksy siellä, vaan kun ei ole lämpimiä taloja, niin pitkä päivä verottaa. Pian pitäisi ne villasukat.

Nukkumapaikkakin voi vaihtua pian. Näyttivät jonkun leipomon yläkerran kalatorilta. Romanttista. Kaikki päätyy suureen kärsimysten kirjaan, jonka voit hankkia kenties ENSI JOULUNA PUKINKONTTIIN!

24.11.07

Ensin ei

Ensin tuntuu, että kukaan ei puhu englantia ja sitten yhtäkkiä kaikki.

No, melkein. Hämmentävää silti, kun peruslounastamossa vanha herra tarjoaapi manduja ja sitten selviää, että professorismiehiä. Siinä sitten tovi rupatellaan maailmanmenosta.

Ilta päättyy siihen, kun taksikuski kyselee ensin koreaksi ja kun totean, etten juurikaan ymmärrä, niin kieli muuttuu sujuvaksi englanniksi. Vai suomesta, no sinne olenkin aina halunnut matkustaa. Joojoo, tuumaan. Vaan kaveripa selittikin sitten, että miksi ja oli muutenkin suomen jutut ja historiat tiedossa. Ooh, tuumaan.

Suomalainen mies hyvin rohkea. Ehkä.

22.11.07

Minun on niin kylmä

Tästäpä olikin jo puhetta.

Vaan astetta rankemmaksi meno, kun ensin vastaavanlaisen vetkuilun jälkeen lämmin vesi loppui kokonaan. Saippuoinnin jälkeen.

Zen soikoon!

20.11.07

Kumpi kampi

Niin väittävät, että elämä on niitä valintojen tekemistä. Kerronpa omastani nyt. Sen sijaan, että olisin lukaissut muutaman tai vaikka useamman blogin, niin ajattelinpa päivittää omaani.

En vaan muista, että mitäs mitäs.

Kaikenlaisia hajahuomioitahan sitä tietty täältäkin vilpitön mieli havainnoi. Niistä voisi vaikka seuraavaaksi sitten.

Hyvää y

15.11.07

Oma ja toisten

Juu kyllä, se samainen meili on myös tavoittanut meikäläisen konttorin. Eikä siinä mitään, rahaa ja julkisuuttahan se rivibloggaajan mieli halajaa enembi kuin mitään muuta. Paitsi sitä. Vaan olisipa tehnyt mieli kysyä, että miksi tämä blogi? Laatuahan ne halusivat? Että joskus jossain listan kärjen tuntumassa, kun nyt sattui olemaan liikaa aikaa koneella ja linkit tulivat vuoren luokse, pyytämättä ja täytenä yllätyksenä.

Vaan nykyisin harva päivitystahti, sekin ympäripyöreää huomiontapaista, vieraalta maalta kaukaa. Että ei taida sellainen kuitenkaan olla se juttu, millä niitä lukijoita ja sitä kautta mainostuloja hankitaan. Että kerros perkele nyt, millä kriteereillä tämän blogin valkkasit? Kai kuitenkin luet tätä aktiivisesti?

Ei sillä että rahasta kirjoittaminen jotenkin vastenmielistä olisi. Päinvastoin, maistuis varmaan mullekin. Toki ehdot pitää neuvotella ensin. Meikäläinen kun tykkää olla päällä ja määrätä tahdin. Hyvä sinänsä.

Kovaa ja korkialta


Joku mauton kuvateksti tähän.

Hampaat

Hampaat harjataan suihkussa ajansaaston lisaksi myos siksi, etta voi olla niin helkkarin kylma.

Joka paiva oppii jotain uutta.

12.11.07

Kuumaa kylmää

Ennen suihkua pitää nakutella jonkin sortin lämmitin päälle, jottei hanasta tule lunta. Tasaisen epätasaisesti virtaavan veden lämpötila on jotain jäätävän kylmän ja helvetin kuuman väliltä. S nostaa verenpainetta jo ennen aamupalaa.

Ei maistu.

7.11.07

IMAP ja webmail

Tämä on vain puutteellinen vitutusilmoitus.

Kannettava tiettari täällä hornassa, jossa meiliohjelma nimeltä Mail. Siellä on saapuvan postin palvelimena opinahjon systeemi. Ja lähtevä palvelin on.. Niin, se kun kai täytyisi olla palveluntarjoajan ilmoittama. Mutta sen selvittäminen on sekä hankalaa, että mahdotonta.

Niin, että onko mitään järjellistä tapaa pistää sinne joku pysyvä palvelimen osoite, jotta voisi riemurinnoin käyttää tuota Mail-ohjelmaa, eikä kusista webbi-meiliä.

t: epätoivoinen kerttu vammalasta

Neuvo

Koululla pikaisen analyysin ja empiirisen kokeilun vuoksi arvelin, jotta IE pistaa koko tietamiskoneen juntturaan. Latasin sitten tuliketun ihmisille, jottei tyonteko tyrehdy. Kuitenkin se IE houkuttelee naemma koko ajan.

-Se IE ei toimi ja jumittaa koko koneen.
-Joo, tiedan.
-Toi toinen selain toimii paremmin, niin kayta sita.
-Joo.

Iltapaivalla ja illalla edelleen IE:n jalkeen koneen sammuttelua.

5.11.07

Entäs nyt

Mitäs tässä nyt sitten seuraavaksi?

Päiviä on takana seitsemisen viikkoa ja kiloja huvennyt nyt viime perjantaihin mennessä 9 kiloa. Uskon kyllä nyt, jos joku sanoo, että painonpudotus onnistuu helpommin ruokavaliolla kuin liikunnalla. Poissa ovat pizzat ja burgerit ja tilalla on riisi ja käynyt chilikaali. Jos syö päivän perheen mukana, niin ruoka-ajat ovat "aamulla" 11 aikaan, koululla 19 aikaan ja vielä iltapala 23 aikaan. Toisinaan iltapala on jäänyt pois, kun ei vaan nälätä.

Arki on oikeastaan pitkälti duunia, kielen opettamista siis. Neljä päivää viikossa koululle 13-14 välillä, opetustunteja 5-6 tuntia ja sitten kotiin n. 22 maissa. Eli jos jotain aikoo, niin ennen tai jälkeen. Harvemmin aikoo.

Aktiivisuus on sitten viikonloppuisin voimia palauttavaa toimintaa. Eli olutta ja pitsaa.

3.11.07

Kuoleman tähden kanttiini

Tiedäksä kuka mä oon?

2.11.07

Että raportteja

Että raportteja oppilaista? Että huomiseksi? Että kone ei toimi? Että eivät ole edes vielä valmiita mulle annettavaksi? Että ei oikein tietoa miten tämä nyt hoidettaisiin?

Sössiminen on kyllä globaalia.

Onneksi sentään joku ajatus pyöri päässä kaiken lisäksi ja homma tuli hoidettua.

1.11.07

Pieni korealainen

Kun pieni korealainen juoksee aamuisin halaamaan huutaen nimeäsi, niin aamumurinat loppuu lyhyeen.

-vanha viidakon sananlasku-